Müzebüs Isparta'da

Rahmi Koç müzesine ait Müzebüs Cuma günü Bilim ve Sanat Merkezinin davetlisi olarak ilimize geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2012 16:51
Müzebüs Isparta'da

Türkiye’nin ilk ve tek sanayi ve teknoloji müzesi olan Rahmi Koç müzesinin gezici aracı Müzebüs, geçtiğimiz Cuma günü Isparta Bilim ve sanat merkezi öğrencileriyle buluştu.

“ Kim demiş tarih sıkıcıdır diye” sözünden hareketle “Geze geze müze “projesi kapsamında oluşturulan ve İstanbul’daki müzede sergilenen binlerce parçadan, ulaşım ve iletişim tarihine ait taşınabilir bazı eserleri beraberinde getiren müze görevlileri öğrencilere ayrıca slayt eşliğinde güzel ve ilgi çekici bir sunum da yaptılar.

Aralarında 300-400 yıllık dürbünler,gemi pusulaları,saat çeşitleri,gramofon,gül ağacından yapılma üçyüz yaşında bir çin abaküsü,hologram aleti,telgraf makinesi,sahra telefonu,bazı Osmanlı gazete ve dergilerinin orijinal baskıları gibi parçaların da sergilendiği sunumu Bilim ve sanat merkezi öğrencileri ile birlikte Nazmi Toker İlköğretim okulunun öğrencileri de ilgiyle izlediler.

Konuyla ilgili olarak konuşan Bilim ve Sanat Merkezinin müdürü Cumhur Ziya Kurt ,her öğrencinin gidip bu müzeyi görme imkanının olmadığını, müzeyi onların ayağına getiren Rahmi Koç vakfının,Türkiye’nin her yerinde yaşayan öğrencilere eğitim açısından çok önemli bir hizmette bulunduğunu söyleyerek öğrencileri ve öğretmenleri adına teşekkür ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.