Neden Ağaçlık Alan?

ITSO’da düzenlenen proje tanıtım toplantısında tartışmalara neden olan ağaçlık alan sorusuna da cevap verildi.

Yayınlanma:
Neden Ağaçlık Alan?

Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında, Süleyman Demirel Üniversitesi Yenilikçi Teknolojiler Merkezi Projesinin tanıtımından sonra gazetecilerin soruları cevaplandı.

Gazetecilerin soruları üzerine projenin neden ağaçlık alana yapılacağını cevaplayan Prof. Dr. Osman İpek, “Projenin yapıldığı alanın ağaçlık alan olması nedeniyle 1500 ağacın kaldırılması gerekiyor. Bu ağaçlar içerisinde başka bir yere transfer edilebilecek olanlar devredilecek, transfer işlemi yapılamayan ağaçlarda kesilecektir” dedi.

KAMPUS İÇERİSİNDEKİ BOŞ ARAZİLER
PROJELERLE DOLDURULMUŞ ALANLARDIR
Gazetecilerin, ‘bu projenin neden başka bir alana yapılmadığı, buradaki ağaçların neden kesildiği’ sorularını Proje Yürütücüsü Osman İpek şöyle cevapladı. Prof. Dr. İpek, “Biz iki ay boyunca yer tahlili yaptık. Projenin ulaşımının kolay olacağı, dikkat çeken bir yerde olması gerekiyor. Yerin Ankara yolu üstünde olmasını istedik. Belirlediğimiz yer en uygun alandır. Bu bir üniversite projesi değil bölge projesidir.

İki yıl önce tamamlanmış bu projenin daha iyi bir yer bulunsa bile değiştirilmesi proje iptalidir. Üniversite kampüsü içerisinde bir sürü boş alanın olduğunu zannediliyor. Görünüş olarak boş olan bu arazilerin hepsi üniversitenin ve fakültelerin yapmayı düşündükleri projelerle doldurulmuştur. Elimizde kalan iki yer vardı. Diğeri üniversitedeki Teknokentin yan tarafıydı. Fakat burada da yol kenarında bir orman alan var. AR-GE binası ormanın arkasına düşüyordu. Ulaşımı zor olacağı için burayı tercih edemedik. Ve uygun yer olarak bu alan belirlendi. Çünkü bu proje ulaşıma elverişli bir yerde olmalı. Ayrıca üniversitede başka bir proje için bu alan zaten ileride kullanılacaktır.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık ve ortak çalışmalar ile burada bulunan ağaçların transfer edilecek olanları başka bir alana transfer edilecek. Transfer edilemeyenler maalesef ki kesilecek bu bizi de üzüyor. Bende çevreci bir insan olarak ağaç konusunda çok duyarlıyım. Fakat bu ağaçlar yerine yenileri dikilecek. Ayrıca bu ağaçlar buraya dikilirken yapılacak proje alanları düşünülerek, transferi yapılacak ağaç türleri dikilmiştir.”dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum