Nevruz Gökçay Mesireliği Tarih Konağı'nda Kutlanacak

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Nevruz Şenliği’nin 21 Mart 2012 Çarşamba günü Gökçay Mesireliği Tarih Konağı’nda düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2012 13:43
Nevruz Gökçay Mesireliği Tarih Konağı'nda Kutlanacak

21 Mart 2012 Çarşamba günü saat 15.00’da başlayacak olan Nevruz Şenliği’nde halk oyunları gösterisi, yöresel yarışmalar, ateşten atlama, mehter takımı gösterileri yer alacak. Şenlikte ayrıca misafirlere ikramda bulunulacak.

Tüm Isparta halkını Gökçay Mesireliği Tarih Konağı’nda saat 15.00’da başlayacak olan Nevruz Şenliği’ne davet eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Türk tarihinin derin bayramı olan Nevruz kutlamasının Isparta halkımıza güzellikler, hayırlar ve uğurlar getirmesini dilerim” dedi.

Isparta’da Nevruz kutlamalarının başlangıcının 2000 yılında Ayazma Mesireliği’nde gerçekleştiğine değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Aradan bir yıl geçtikten sonra Devlette bütün ülkemizde Nevruz’u kutlama kararı almıştı. O günden bugüne bu güzel Türk’ ün bayramı olan Nevruz’u kutluyoruz.

Nevruz Sümerler’den itibaren Orta Asya’daki Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Tataristan bu bayramı Türk’ün bayramı olarak kutlamaktadırlar. Bizim geçmiş tarihimizde de derin kutlamaları olan bir Nevruz Bayramı vardır. Nevruz, yeniden canlanış, yeniden diriliş anlamında inançla da bütünleşen önemli bir Türk Bayramı’dır. Bu bayramı çarşamba günü Gökçay Mesireliği Tarih Konağı’nda kutlamak istiyoruz. Tüm Isparta halkımızı kutlamalara davet ediyorum. Tarih Konağı’nda hep beraber olalım ve bu Türk Bayramı olan Nevruz’u kutlayalım. Herkesi Gökçay’a davet ediyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.