Nisan'da Yapılacak Ralliye Özel İdare'den Destek

Isparta, Ralliye hazırlanıyor. Dünya Ralli Şampiyonlarının katıldığı Ulusal Kocaeli Rallisi’nin bir ayağı Isparta’da yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2012 13:13
Nisan'da Yapılacak Ralliye Özel İdare'den Destek

Isparta, Ralliye hazırlanıyor. Dünya Ralli Şampiyonlarının katıldığı Ulusal Kocaeli Rallisi’nin bir ayağı Isparta’da yapılacak. Bu konu il genel meclisinde gündeme geldi ve komisyon raporu ile destek sözü de verildi.
Konuyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu- Gençlik, Spor ve Turizm Komisyonu Raporu’nu Fevzi Özdemir okudu. Özdemir, Ulusal Kocaeli Rallisinin ikinci ayağının Davras Kayak Merkezi’nde yapılması, özel idarenin de 2012 bütçesinden Turizm Derneği’ne 3 bin lira yardım yapılmasının uygun olacağını rapor etti. Özdemir’in meclise sunduğu rapor şöyle:

“21-22 Nisan 2012 tarihinde Yunanistan, Bulgaristan, Polonya, Almanya, İtalya ile Türkiye’den oluşan ve Dünya şampiyonlarının katıldığı Ulusal Kocaeli Rallisinin ikinci ayağı İlimizde Davras Kayak Merkezi yolunda yapılacak olup, 22 Nisan Pazar günü sabahleyin 1. etabı Büyük Hacılar-Çobanisa, 2. etabı Çobanisa-Davras, 3. etabı Çobanisa-Davras veya 1. etabı Sevinçbey-Çobanisa, 2. etabı Büyük Hacılar – Çobanisa, 3. etabı Çobanisa-Davras olarak tamamlanacak olan uluslar arası bir ralli organizasyonunda İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak gerekli katkının sağlanması hususunda 05.03.2012 tarihli önerge ile ilgili olarak komisyonlarımızın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde;

Dünyada ve ülkemizde en hızlı gelişen sektörlerden biri olan turizm konusunda toplumun turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve turizm çeşitliliğine katkı sağlamak amacıyla, motor sporları kulübü ve Isparta turizm derneği olarak, müştereken, 21-22 Nisan 2012 tarihlerinde, birinci ayağı İstanbul’da yapılan, Türkiye tırmanma şampiyonasının, ikinci ayağının İlimiz Davraz Kayak Merkezi güzergahında, Sevinçbey köyü ve Çobanisa köyü arasında ki parkurda, yapılmasının kararlaştırıldığı, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Avusturya ve Polonya gibi ülkelerden katılacak sporcularında yer alacağı uluslararası niteliğe sahip, asfalt tırmanma rallisi için federasyon izinleri dahil bütün hazırlıklar tamamlandığı anlaşılmış olup,
Bu nedenle yol güzergahında yapılacak yama v.b onarımların İl Özel İdaresi tarafından tamamlanmasına ve ayrıca İlimizin tanıtımına katkı sağlayacak bu organizasyonda, İl Özel İdaresi olarak kanunun 6,10,43 ve 64 .maddeleri hükümleri gereğince İl Özel İdaresi ve Isparta Turizm Derneği arasında imzalanacak protokol hükümleri doğrultusunda İl Özel İdaresi 2012 yılı bütçesinin ilgili tertibinden Isparta Turizm Derneğine bahse konu etkinliklerde harcanılmak üzere 3.000 TL. yardım yapılması komisyonlarımızca uygun mütalaa edilmiştir.”
Bu komisyon raporu, oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.