Nüfusta Seçim İzdihamı / Kaç Kişi Adresini Değiştirdi?

Nüfusta Seçim İzdihamı / Kaç Kişi Adresini Değiştirdi?

Yayınlanma:
Nüfusta Seçim İzdihamı / Kaç Kişi Adresini Değiştirdi?

Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Muhsin Demir, seçmen listelerinin askıda kaldığı süre olan 2 – 12 Mayıs tarihleri arasında toplam bin 795 kişinin adres değişikliği beyanı aldığını söyledi.

Türkiye 24 Haziran'da sandık başına gidecek. Seçmen listeleri 2 Mayıs'ta askıya çıkarken, 12 Mayıs'ta askıdan indirildi. Askıda ismini göremeyen ya da taşınma nedeniyle yeni adres beyanında bulunmak isteyen seçmenler 12 Mayıs'a kadar nüfus müdürlüklerine akın etti. Nüfus müdürlükleri 10 gün içinde sadece adres değişikliği için bin 795 işlem gerçekleştirdi.

DEMİR; “SEÇMEN LİSTELERİNİN
ASKI SÜRESİ SONA ERDİ”
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Muhsin Demir; “Bilindiği gibi, ülkemizde 24 Haziran 2018 tarihinde Cumhurbașkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri yapılacak. Bu doğrultuda, seçmen listeleri de 2 Mayıs 2018 Çarşamba gününden itibaren seçim bölgesi muhtarlıklarında askıya çıkmıştı. 10 gün askıda kalan listeler 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 17.00 itibariyle askıdan indirildi.

“İLİMİZDE 1795 ADRES
BEYANI ALINDI”
Listelerin askıda kaldığı süre içinde Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğümüz başta olmak üzere il genelindeki tüm Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerimizde toplam 1795 kişi başvuruda bulunarak yerleşim yeri beyanında bulunmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum