O Aday Isparta’ya Yakışmaz

AK Parti eski milletvekili Haydar Kemal Kurt, önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmelerde çarpıcı ifadeler kullandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2013 12:40
O Aday Isparta’ya Yakışmaz

Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta Eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt, yerel seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede “Bilindiği gibi önceki seçim 2-3 aday ya da parti arasında geçmişti. O günleri hatırlarsak gerçekten kısır bir seçim atmosferi içinde ancak bu günkü neticeyi çıkarabildik” dedi.

Kurt, Isparta’ya Ankara bağlantılı aday beklentisinin yakışmadığına işaret ederek “Ben şahsen Ankara bağlantılı aday beklentilerinin şehrimize yakışmadığı kanaatindeyim. Tabi ki genel tecrübe ve sorumluluk gereği partiler kendileri ile uyumlu çalışacak ve içinden çıkardığı insanlar ile seçimi kazanmak ister. Kendi teklifi siyaset yapma ve hizmet etme her partinin hakkıdır. Bu teklif aynı zamanda kendi adayı ile de olmalıdır. Vatandaş ise seçme hakkına sahip olan olarak en iyi teklifi tercih edebilmelidir. Şehrin ve insanın ihtiyaçları ve gelecekteki beklentilerini geri plana itecek her türlü kıstas, değerlendirme gerekçe zarardır, fayda vermez ve kişisel beklentilerin süreç içinde öne çıkmasına sebep olur” ifadelerini kullandı.

Herkes kendine sorulduğunda iyi bir aday olsun diyor. Neye göre iyi bir aday ? Beni işe alacak, Bizim mahallede oturuyor, Bizim tanıdık, Bizim akraba, O olmasın diye ben bunu destekliyorum. Yanında o veya onlar oldukça ölsem oy vermem. Yani kısaca Isparta tercih özgürlüğünü elde etmelidir öncelikle. Artık geçmiş geçmiştir. Gelecek bizi kendisine davet etmektedir.Yani pazara giden bir şahsı düşünün evin ihtiyacı ve cebindeki paraya göre alışverişini yapmalıdır. Eve döndüğünde ya 'ben asıl alacaklarımı almayı unuttum ya da param bitti, tezgahtar beni nasılda gaflete düşürdü ben neden bunları aldım' derse yeniden pazara çıksa bile cepte para olmadıktan sonra ne faydası var.

Bu sebeple ben nice liyakatli arkadaşlarımızın seçimlerde her statüde aday olabilme potansiyeline haiz olduğuna inanıyorum. Fakat reklamlarında bile 'sen beni alamazsın' diyen ticari emtia gibi duran partilerin hangi birine oy versin vatandaş.

Karar vermek sorumluluk ister. Asıl karar verici seçmen vatandaş ise o zaman asıl sorumluluk kendinde olan vatandaş ne istediğini öncelikli olarak ve net bir şekilde ortaya koysun ki partilerde adayları ile bu beklentileri karşıladığını gördükleri kişileri adayları olarak seçmene takdim edebilsinler” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum