O İlaç Artık Eczane Raflarında

Etiket fiyatı 9 lira olmasına karşın karaborsada fiyatı 120 liraya kadar çıkan Purinethol, bir yıl aradan sonra nihayet eczane raflarında yerini aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2013 12:43
O İlaç Artık Eczane Raflarında

İthalatçı firma yaklaşık 1 yıllık ihtiyacı karşılayacak miktarda yani 30 bin kutuyu Türkiye'ye getirdi ve ecza depolarına dağıttı. Artık hastalar ilaçlarını Türk Eczacıları Birliği'nden ya da karaborsadan bulmak zorunda kalmadan, 24 bin eczaneden temin edebilecekler.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 2011 yılı Kasım ayında aldığı ilaçta indirim kararından sonra kanser ilaçlarında başlayan sıkıntı, TEB’in ithalatıyla aşılmaya çalışılsa da zaman zaman hastalar karaborsacıların eline düşmekten kurtulamadı. Bleomycin, Purinethol, Deticene, Mitoymcin gibi yaklaşık 10 kalem temel kanser ilacı, Türkiye geneline yayılmış eczanelerde satılamadığından, TEB aracılığıyla yurtdışından Türkiye’ye getirildi.

Purinethol'de ithalatçı firmanın SGK ile yaşadığı fiyat sorununun bitmesinin ardından 30 bin kutunun bugün itibariyle eczanelere gönderildiği öğrenildi. Bunun Türkiye'deki 1 yıllık ihtiyaca yetecek miktar olduğunu belirten yetkililer, "Ancak bir sorun var ki o da paralel ticaret" uyarısı yaptılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum