O Karar Isparta'ya Örnek Teşkil Edebilir

Bazı aday adaylarının Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarını hiçe sayarak sokak ve caddelere yaptırdıkları yasak afişler, Fethiye caddelerinden kaldırıldı. Uygulama Isparta’ya da örnek teşkil edecek nitelikte.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2013 11:49
O Karar Isparta'ya Örnek Teşkil Edebilir

Yüksek Seçim Kurulu’nun siyasi partiler kanunundaki düzenlemesine daha seçilmeden muhalefet eden aday adaylarına Fethiye’de dur denildi.

1 Ocak tarihine kadar yasak
Aday adayları 1 Ocak’tan önce kendilerini tanıtıcı bilgileri afişe edemeyecek, seçim büroları açamayacak. YSK’nın işte bu kararına rağmen, bazı aday adaylarının tanıtım bilboardları Fethiye caddelerinde boy gösteriyordu. 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 43. Maddesinde önseçimde propaganda ile ilgili hükümler düzenlendi. Siyasi partilerden aday adayı olmak isteyen şahısların, adaylarını ve kendilerini tanıtıcı bilgileri içeren afiş ve benzeri materyalleri kullanmak suretiyle seçim çevrelerinin çeşitli yerlerine, para karşılığı kiralanan billboardlara, yerleşim yerleri üzerinde uçaklara asılan pankartlar vasıtası ile tanıtım yaparak, seçim bürosu açıp propaganda yapmaları 1 Ocak’ a kadar yasaklanmıştı. Karar, Fethiye’de uygulandı.

Ancak, Isparta’da hala bazı aday adaylarının çeşitli propaganda faaliyetlerinin devam ettiği biliniyor.

Konuya Isparta’da CHP ve MHP İl Başkanları da tepki göstermiş ve yasal yollara başvuracaklarını açıklamışlardı.

Konuyla İlgili Haberler İçin Tıklayın

BUNUN ADI ŞARK KURNAZLIĞI

AÇIKÇA SUÇ İŞLİYORLAR


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum