O Koku Isparta Arıtmasından Kaynaklanıyor

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Sav’daki kötü kokunun Isparta arıtmasından kaynaklandığını söyledi. Belediye denetimindeki arıtma tesisine 2 defa para cezası verildiğini anlatan Vali Oğuz, ilginç iddialarda da bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2013 10:48
O Koku Isparta Arıtmasından Kaynaklanıyor

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Sav’daki kötü kokunun Isparta arıtmasından kaynaklandığını söyledi. Kanal3’te yayınlanan 3. Boyut programında program yapımcısı Saadettin Ulusoy ve konuk gazeteciler Mustafa Kahraman ile Emre Altuğ’un sorularını cevaplandıran Vali Memduh Oğuz, Sav Kasabası’ndaki kötü koku ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

POLEMİK OLMASIN DİYE SINIRLI KONUŞTU
Vali Memduh Oğuz, polemik olmasın diye sınırlı konuşmak istiyorum dediği açıklamalarında kötü kokunun Isparta arıtmasından kaynaklandığını ileri sürdü. Deri Organize arıtma sistemine ağır cezalar uygulandığını kaydeden Vali Oğuz, “Deri organizeden kaynaklanan bir kirlenme söz konusu değil. Oradaki kokunun kaynağı Isparta Belediyesi denetimindeki Isparta arıtmasından kaynaklı” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE’NİN ARITMA TESİSİNE 2 KEZ CEZA KESİLDİ
Isparta Belediyesi denetimindeki arıtma tesisine 2 defa yüksek miktarlarda ceza uygulandığını belirten Isparta Valisi Memduh Oğuz, arıtma tesislerinin kapasitesinin yeterli olduğunu ancak durumun farklı boyutları olduğunu dile getirdi.

SÜRGÜN İDDİASI
İlginç iddialarda bulunan Vali Memduh Oğuz, “Arıtma tesisinin kapasitesi yeterli. Ama il müdürü bana ilginç bir şey anlattı. Belediye birisine kızıyor. Adamı arıtmaya sürüyor. O da belediyeye kızdığı için görevini aksatıyor. Aslında durum bundan ibaret. Kötü niyetten söz etmiyorum. Ama sorunun özeti şu; arıtma tam kapasite çalışırsa Sav Kasabamızda koku olmaz” diye konuştu.

RECEP ÖZEL GÜNAYDIN’I SUÇLAMIŞTI
Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta Milletvekili Recep Özel konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada sıvı atık tesisi çalışmadığı için koku oluştuğunu, buradan çıkan suyun kapalı sistemle taşınması için Sav Belediyesi tarafından hazırlanan projeye Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a iki kez sunulmasına rağmen destek vermediğini söylemişti.

GÜNAYDIN TESİSLERDE İNCELEMEDE BULUNDU
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz günlerde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla sıvı atık tesislerinde yaptığı incelemeleri kamuoyu ile paylaşmıştı. Başkan Günaydın, “Tesisimiz şu haliyle ülkemizde ön sıralarda yer aldığına inanıyorum. Ancak bu benim için yeterli değil. Arıtmanın daha hassas bir şekilde yapılarak çevreye hiç zarar vermeyen bir ünite haline getirmektir. Sav yolundaki kokunun bizden gelmediği kesindir. Diğer ünitelerin ve tesislerin bu konuda gözden geçirilmesini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

ÖNER VALİLİĞİ DÖNEMİNDE DUYARSIZ DAVRANDI
Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin ise, bu kokunun Isparta Belediyesi’ne ait sıvı atık tesisinden çıkan sudan kaynaklandığını herkesin bildiğini söyledi. Milletvekili Ali Haydar Öner’in valiliği döneminde dilekçeyle koku sorununa çözüm amacıyla Öner’e gittiklerini belirten Şahin, “Bu koku sağlımızı tehdit ediyor. İnsanımız tarımsal sulamada bu suyu kullanıyor. Çevre açısından da tehdit edici bir unsur” diyerek Valiliğe gittik. Ancak dönemin Valisi uzak durdu. Ardından İçişleri Bakanlığı’na yazdık. Bakanlık Valiliğe valilik Belediyeye, Belediyede bize yazdı. Bu sırada Isparta Belediyesi’ne çevre cezası kesildi” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum