Obeziteye Karşı Yürüdüler!

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen “Obeziteye Karşı Sağlıklı Yürüyüş” gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Obeziteye Karşı Yürüdüler!

Sağlık Bakanlığı'nın ''Hareket Hayattır'' sloganıyla başlattığı obezite ile mücadele ve 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacıyla Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen “Obeziteye Karşı Sağlıklı Yürüyüş” gerçekleştirildi.

Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; daire müdürleri, sağlık çalışanları, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen “Obeziteye Karşı Sağlıklı Yürüyüş” huzurevi önünden başlayarak Sidre Tepesi’nde sona erdi.

Yürüyüşe katılan büyükler çağımızın hastalığı obezite’ye karşı dikkat çekerken, öğrencilerin ortak görüşü ise yorucu ama eğlenceli bir gezi olduğu yönündeydi.

Yürüyüş sonrasında düşüncelerini açıklayan Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Aydın, sağlıklı yaşam için günlük bir saat egzersiz yapılması ve beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
5 kilometrelik yürüyüşün çok güzel geçtiğini belirten Vali Memduh Oğuz; “Yürüyüş için çok güzel bir parkur seçilmiş, çıkışı yoğun olan bir parkurda yürüdük.

Manzara itibariyle de çok zengin bir parkur, Isparta manzarasıyla birlikte tabiatın içinden yürüyerek çıkıyorsunuz. Çocuklarla, gençlerle, çalışanlarımızla ve halkımızla beraber büyük katılımla yürüyüşü tamamladık.

Tabi hem sağlıklı yaşama dikkat çekildi hem de obeziteye karşı farkındalık meydana getirildi. Ben hem halk sağlığı müdürümüzü hem de il sağlık müdürümüzü kutluyorum. Onlar sadece söylemekle kalmadılar, bizzat yaparak güzel bir örnek oluşturdular. Çocuklarımız çok hevesliydiler, öğretmenlerimiz, çeşitli kamu kurum ve kuruluş çalışanları ve halkımız bir şölen gibi yürüyüşü tamamladılar. Tekrar tekrar katılanları, organize edenleri tebrik ediyorum” dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.