Odalar Sınıflara Dönüşüyor

Isparta’da Okul Müdür Yardımcılarının odaları küçültülüyor. Küçülen yada değiştirilen odalar sınıf yapılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2012 11:55
Odalar Sınıflara Dönüşüyor

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, dün Isparta merkezde bulunan bir çok ilköğretim okulunu gezdi.

4+4+4 eğitim sisteminde birçok sınıfın kalabalık olacağı iddiaları üzerine çalışmalar başlatan Milli Eğitim, son çare Müdür Yardımcılarının odalarının küçülmeyi yöneldi. Bu sayede bir çok idarecinin odası sınıf yapılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner: “Şehrimizde 188 tane fazladan sınıf öğretmeni bulunuyor. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi mağdur etmemek için bir takım çalışmalara yöneldik. Mesela müdür yardımcılarının odaları aşırı derece de büyükse ya o odayı ikiye böleceğiz. Yada tamamen sınıf yapacağız” dedi.

Kamuoyunda ilkokul sınıflarının 80 kişiye kadar çıkabileceği iddialarını da sorduğumuz Caner, “Okul açıldığında o iddiaları ortaya atanlar gelsin ve sınıflarımızı görsünler. Öyle bir şey olmayacak. Okullarımız da gereksiz yere olan bir çok depo tarzı mekanlar var. Biz buraları da değerlendireceğimiz kimse zor durumda kalmayacak. Velilerimizin içi rahat olsun. Sizlerin çocukları bizlerinde çocukları kimseyi ortaya yerde bırakmayacağız. Eğitim ve öğretim kaldığı yerden devam edecek. Yine ortada 188 tane boşta sınıf öğretmeni kaldı öğretmen arkadaşlarımızda uygun bir şekilde dağıtılacak. Kimsenin morali bozulmasın elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.