Oğlunun Şehadet Haberini Isparta'da Öğrendi

Anadolu Ağlayan Ana Dolu!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2015 12:22
Oğlunun Şehadet Haberini Isparta'da Öğrendi

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca kesimindePKK’lı teröristlerin saldırısında şehit 16 askerden biri olan Piyade SözleşmeliEr 28 yaşındaki Uğur Yıldız’ın şahadet haberi Antalya’nın Manavgat İlçesi’ndeoturan ailesine verildi. Şehidin geçen yıl nişanlandığı ve bu ay için deevlilik planları yaptığı belirtildi.

ANNE VE BABA FENALAŞTI
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca kesimindePKK'lı bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımıpatlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan 16 askerden, Piyade Sözleşmeli ErUğur Yıldız’ın şahadet haberi Manavgat’a bağlı Çağlayan Mahallesi’nde oturanamcası Mustafa Yıldız’ın evine ulaştı. Anne ise o acı haberi Isparta'da öğrendi.

Haberi evinde alan baba Sadık Yıldız isefenalaştı. Ambulansta müdahale edilen Sadık Yıldız da Çağlayan Mahallesi’ndekikardeşinin evine getirildi.

Anne Gülbahar Çevikel’in ise Isparta merkezde oturduğu ve haberi aldıktan sonra Isparta’da hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı JandarmaAlbay Enver Sungur, Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen, İlçe JandarmaKomutanı Jandarma Binbaşı Ufuk Aruk, İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan ve İlçeMüftüsü Hasan Hayri Yaşar taziye evine gelerek şehidin ailesiyle görüştü.

BİNAYA TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Bu sırada iki ambulans evin önünde bekletildi. Şehithaberini duyan yaklaşık 500 kişilik grubun toplandığı evin önündeki caddetrafiğe kapatıldı. 3 katlı binaya büyük Türk Bayrağı asılırken, ManavgatBelediyesi de taziye çadırı kurmak için çalışma başlattı.

KARDEŞİNİ KAYBETTİ
Babanın bir otelde bulaşıkçı olarak çalıştığı ve eşindenayrı yaşadığı belirtilirken, şehit Uğur Yıldız’ın kardeşi Yılmaz Yıldız’ı 2007yılında kalbindeki rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası yaşamınıyitirdiği, kız kardeşinin ise evli olduğu kaydedildi.

DÜĞÜN PLANLARI YAPIYORDU
Daha önce Manavgat’ta otogarda çalışan Uğur Yıldız’ın 2011yılında sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bünyesine katıldığıaktarıldı. 4 yıldır Dağlıca’da görev yapan Uğur Yıldız’ın geçen yıl Eylülayında nişan için Manavgat’a geldiği belirtildi. Bu ay da düğün yapmayıplanlayan Uğur Yıldız’ın terör olayları nedeniyle izin alamadığı kaydedildi.Şehidin
yakınlarının, cenazenin Manavgat’ta toprağa verilmesini istediği belirtildi.

YÜREKLERİ DAĞLAYAN ASKER ARKADAŞINA SON SÖZÜ
Türkiyenin bu acı gününde 16 şehit arasında bir Erbaalı hemşehrimizin bulunması acımızı bir kat daha arttırıyor. Hatta Şehit P. Söz. Er Uğur YILDIZ'ın Ankaralı silah arkadaşı adaş'ı Uğur'a söylediği son sözler Şehitolmak için adeta koşarak gittiğini belgeler nitelikte. Öyle ki Şehit P. Söz. ErUğur YILDIZ'ın silah arkadaşı Selçuk ÇINAR paylaştığı bir fotoğrafa şu notudüştü "Sen evlisin, sen dur, ben gideceğim." dediğini yazdı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.