Öğrenci ve Şehrin Birbirine İhtiyacı Var

SDÜ Öğrenci Konseyi ITSO’yu Ziyaret Etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2015 12:15
Öğrenci ve Şehrin Birbirine İhtiyacı Var

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi vizeler sonrası çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Öğrenci Konseyi yönetim kurulu üyeleri ITSO başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.

Toplantıda, Başkan Vekili Ferdi Alakuş Isparta’da öğrenim gören öğrencilerin istek ve şikayetlerini dile getirdi. Öğrenci ve şehrin birbirine ihtiyacı olduğu vurgusu yapıldı. ITSO, öğrenci tarafından gelen şikayetlerin geneliyle ilgileneceğini ve özel yurtların denetimi konusunda yardımcı olunacağını açıkladı.

Toplantı sırasında Şükrü Başdeğirmen, “Isparta’nın gelişmiş bir sanayi şehri değil, öğrenci bizim için kıymetlidir. Isparta’nın öğrenciye ihtiyacı öğrencinin Isparta’ya ihtiyacı vardır. Karşılıklı iyi niyet ile şehir-öğrenci arasında ki bağı güçlendirmemiz lazım. Bu bağlamda ITSO gereğini en iyi şekilde yapmaya hazırdır.” dedi.

Başkan Vekili Ferdi Alakuş, “Öğrenci konseyi olarak öğrencimizin etkileşim içinde olduğu her yerle görüşüyoruz bu kapsamda ticaret odasını onun değerli başkanını ziyaret ettik. Çalışmalarımız hakkında bilgi verdik yeni bir ekip kurduğumuzu ve bu ekiple otobüslerden tutun yemekhanelere, kafelere yurtlara apartlara kadar her alanda çalışma yapan bir ekibimiz var bu ekipler fizibilite çalışmalarını yürütüyorlar bizim burada özellik le dikkat çekmek istediğimiz yüksek barınma fiyatları ve denetimler bu noktada biz raporlarımızı hazırlıyoruz ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Aksi takdirde biz bu işin peşini bırakmayacağız. Isparta’da barınma fiyatlarının düşmesiyle ilgili en kalıcı çözüm yolunun ise bir an önce il özel idaresi ve KYK yurtlarının yapılması olduğunu açık açık görüyoruz.
Bu anlamda bu yurtların biran önce yapılması için gerekli görüşmeleri yapacağımızı buradan tüm öğrenci arkadaşlarımıza duyuruyoruz.

Yetkilileri bu yurtların bir an önce yapılması konusunda göreve davet ediyoruz. Biz öğrenciler olarak bizden para kazanmayın demiyoruz biz sadece Sn. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi “Biraz az kazanın.” diyoruz ve yarının geleceği gençlik olarak bize yatırım yapın ve ülkemiz için bizlere destek çıkın istiyoruz. ITSO 16. Komitesi ile önümüzde ki günlerde tekrar bir araya geleceğiz. Ve özel yurtların denetlenmesi konusu detaylı konuşacağız. İhtiyaç sahibi öğrenci arkadaşlarımıza yardım sözünü aldık. Öğrenci için Isparta’yı rol model haline getireceğiz. Değerli başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum