Öğrencilere Deprem'den Korunma Eğitimi

AKUT ( Arama Kurtarma Derneği ) tarafından yürütülen Hayata Devam Projesi kapsamında eğitim faaliyetinin 3. etabı 26 Nisan 2012 tarihinde valilik önünde gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2012 15:26
Öğrencilere Deprem'den Korunma Eğitimi

AKUT ( Arama Kurtarma Derneği )  tarafından yürütülen Hayata Devam Projesi kapsamında eğitim faaliyetinin 3. etabı 26 Nisan 2012 tarihinde valilik önünde gerçekleştirildi.

AKUT’un bu faaliyeti çerçevesinde Gülbirlik İlköğretim Okulu öğrencileri  ve öğretmenleri AKUT yetkilisi tarafından yapılan ön bilgilendirmeden sonra Deprem Simülatöründe deprem eğitimi aldılar.

Okul öğrencilerinden İsmet  Yasin KAPLAN “Sanki depremi yaşar gibi olduk.Yıl boyunca depremle ilgili olarak öğrendiklerimizi burada pekiştirdik. Bundan sonra deprem konusunda yapacaklarımız konusunda daha bilinçlendik.” dedi.

Okul sınıf öğretmenlerinden  Nejla TOROS ise ”Öğrencilerimiz için uygulamalı bir etkinlik oldu.Tabii ki öğrencilerimizle birlikte  deprem hakkında bizlerde bilgilenmiş olduk.Bu tür etkinliklerin ilimizde artarak devam etmesini temenni ediyorum. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum “ dedi.

Okul müdürü Muzaffer SARIŞAHİN ‘de “ İlimizin deprem bölgesi içersinde yer alması nedeniyle deprem konusunda daha bilinçli olmak zorundayız.Bu etkinlikle  olası bir deprem anında olabilecekleri hissettik.Deprem konusunda daha duyarlı olmamız gerektiğini bir kez daha anlamış olduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.