Öğrencilere Zararlıysa Fabrikası Kapatılsın

Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Bapbacı, okul kantini işletmecilerinin öğrenci sağlığını tehdit eden gazlı içecekler ve kızartılmış gıda maddelerinin okul çevresindeki bakkal ve marketlerde satışına göz yumulduğuna ilişkin tepkisini değerlendirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2011 13:19
Öğrencilere Zararlıysa Fabrikası Kapatılsın

Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Bapbacı, okul kantini işletmecilerinin öğrenci sağlığını tehdit eden gazlı içecekler ve kızartılmış gıda maddelerinin okul çevresindeki bakkal ve marketlerde satışına göz yumulduğuna ilişkin tepkisini değerlendirdi.

Kantincilerin tepkisini haklı bulan Bapbacı, "Öğrenci ailesi ile birlikte geliyor ve cips, kola gibi zararlı gıda maddelerini alıyor. Bu durumda market ve büfelerin de yapabileceği pek bir şey kalmıyor. Eğer kesin çözüm isteniyorsa fabrikaları kapatıp her yerde satışı durdurulmalı" diye konuştu.

Isparta'daki okul kantini işletmecilerinin satışı yasaklanan gazlı içecekler ve kızartılış ciplerin okul çevresindeki bakkal ve marketlerden temin edilmesine göz yumulduğuna ilişkin tepkisi Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı'ya soruldu. Kantin işletmecilerinin tepkisini haklı bulan Bapbacı, kesin çözüm için bu ürünleri üreten fabrikaların faaliyetinin durdurulmasını adres gösterdi.

Bapbacı, şu açıklamayı yaptı: "Bu gıda maddelerinin okullar kantinlerinde yasaklanmasını ben yanlış buluyorum. Okullarda yasaklansa da esnaf arkadaşlarımızın da şikâyetlerinde belirttiği gibi öğrenciler bunu dışarıdaki çevre market ve büfelerden temin edebiliyorlar. Bende bunlara şahit oluyorum. Öğrenci ailesi ile birlikte geliyor ve cips, kola gibi zararlı gıda maddelerini alıyor. Ailede bu duruma izin veriyor. Bu durumda market ve büfelerin de yapabileceği pek bir şey kalmıyor.

Okul da yasaklanması bir şey değiştirmez, öğrenci bunu istedikten sonra dışarıdaki marketlerden her türlü temin edebilir. Eğer buna kesin çözüm getirilmek isteniyorsa ya tamamen fabrikaları kapatıp her yerde satışı durdurulmalı ya da içinde sağlığa zararlı bulunan maddeler çıkartılarak üretimine devam edilmeli. Sonuçta kantin işleten arkadaşlarımız da bunun üzerinden para kazanıp geçimlerini sağlıyorlar, ev geçindiriyorlar.
 
O arkadaşlarımız da vergisini veriyor, kirasını ödüyor ve bunların kantinlerde yasaklanıp okul dışında satışının devam etmesi yanlış. Ya kantinlere gelen yasak kalkmalı ya da hertyerde satışı durdurulup, fabrikaları kapatılmalı. Yasaksa her yerde yasak olsun, zararlıysa da fabrikası kapatılsın" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum