Okul Dönüşümlerine Kent Konseyi Tepkisi

Tartışmalara ve eylemlere neden olan okul dönüşümlerine bir tepki de Kent Konseyi'nden geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2014 10:17
Okul Dönüşümlerine Kent Konseyi Tepkisi

Isparta’da iki haftadır eylemlere neden olan ve büyük tepki toplayan ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan okulların dönüşüm planına bir tepki de Isparta Kent Konseyinden geldi.

KENT KONSEYİ RAPOR HAZIRLADI
Isparta Kent Konseyi de, konsey bünyesinde bulunan Eğitim ve Öğretim Çalışma Grubu tarafından ‘Okul dönüşümleri değerlendirme raporu’ hazırlandı. Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, söz konusu raporu dün düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı. Dün saat 11.30’da Kent Konseyi’nin bulunduğu Anadolu Mahallesindeki Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Başaran ile Yürütme Kurulu Üyesi Suat Tanyeri de katıldı.

BÜLBÜL; “DÖNÜŞÜMDE YAŞ, ULAŞIM
DURUMLARI DEĞERLENDİRİLMELİDİR”
Başkan Mahmut Bülbül,basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “6287 Sayılı kanun ile zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmıştır. İlkokul ve Ortaokullar, 2011 - 2012 Öğretim yılından itibaren kademeli yada müstakil olarak dönüştürülmeye başlanmıştır. 2014 – 2015 Öğretim yılı sonunda dönüşümleri tamamlanacaktır. Okul dönüşümleri ile ilgili bakanlık emirleri dikkate alınarak; fiziki şartlar, mahallelerin sosyo - ekonomik durumları, öğrencilerin yaş ve ulaşım durumları değerlendirilerek yapılması gerekmektedir.

“VELİLER KONSEYİMİZE BAŞVURUDA BULUNDULAR”
İlimizin eğitim öğretim durumu; Kent Konseyimizin önemli konularından biri olarak değerlendirilmektedir. Okul dönüşümleri ile ilgili çalışmalar ve değerlendirmeler yapılırken; Öğrenciler ve velileri,öğretmenler,mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarından Kent konseyine başvurular yapılıştır. Amacımız sıkıntıların aşılması ve huzurlu bir eğitim - öğretim ortamının devam etmesidir. Kanunlara ve bu doğrultuda yapılan çalışmalara saygı duyuyoruz.

İŞTE KENT KONSEYİNİN TESPİT ETTİĞİ EKSİKLER
Ancak ilimizde okul dönüşümleri gerçekleştlrlllrken ilgili yasa ve yönetmelik ve bakanlık emirleri doğrultusunda şartlar şağıda belirtilen kriterlere göre yapılanabilinirdi.

1. Bölgelerinde; Yeni Okul yapılıncava kadar eski öğretim şekliyle devam edecek okullar.

2. Aynı binada İlkokul - Ortaokul bir arada eğitim öğretim yapacak okullar.

3. Aynı binada, binayı bölmek suretiyle müstakil ilkokul ve ortaokul olarak eğitim yapılacak okullar.

4. Aynı bahçede ayrı binalarda müstakil ilkokul ve Ortaokul olarak Eğitim Öğretim yapılacak okullar.

5. Yenı Binalar bittiğinde müstakll ilkokul ve müstakil ortaokul olarak ayrılacak okullar. (2013 Yatırım Planlamasında Yeni Okul Yapım Kararı olduğundan dolayı)

6. Alanda yeni bir okul yapılıncaya kadar aynı statüde devam edecek okullar.

7. Dönüşüm kararı alınan İlkokul - Ortaokullar (Biri Sabahçı ve Öğlenci olabilir)

Bu manada ilimizde plansız yapılan okul dönüşümlerinden etkilenecek olan veli, öğrenci ve öğretmenlerde de huzursuzluğa sebep olmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum