Olası Su Baskınları İçin 7 / 24 Görevdeler!

İtfaiye Müdürü Halil Açar, su baskınları konusunda vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunurken, personeliyle birlikte 7 gün 24 saat hizmette olduklarını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2013 18:46
Olası Su Baskınları İçin 7 / 24 Görevdeler!

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, kış aylarında meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle ortaya çıkabilecek su baskınları konusunda vatandaşları uyardı.

Kentte geçtiğimiz yıl Çünür ve Mehmet Tönge Mahallelerinde vatandaşları oldukça kötü etkileyen su baskınlarına karşı set yapılması önerisinde bulunan İtfaiye Müdürü Açar, “Doğal afetler konusunda elimizden pek bir şey gelmiyor ancak, bu tür durumlarla karşılaşıldığında zararı en aza indirgemek için önlem alınması gerekiyor” dedi.

Su baskınları konusunda, vatandaşların ev ve işyerlerinin olumsuz yönde etkilenmemesi adına set ve buna benzer engeller yapmaları gerektiğini aktaran Açar, Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 7 gün 24 saat hizmette olduklarını kaydetti.

Su baskınlarına karşın bünyelerinde 25 motor pomp ve 7 dalgıç pompanın bulunduğunu dile getiren Açar, İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki 45 personelle, vatandaşları kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Açar, “İtfaiye Müdürlüğü olarak Ispartalı vatandaşlarımıza elimizden geldiğince en iyi hizmeti vermeye gayret gösteriyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın da destekleriyle her geçen gün araç ve ekipman filomuzu geliştirip, genişletiyoruz” diye konuştu.

Su baskını olaylarının daha çok basit ihmallerden kaynaklandığını aktaran Açar, “Vatandaşlar herhangi bir su baskını olayıyla karşılaştıkları zaman, vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi numarasından itfaiyeyi arasınlar. Bu konuda zamanlama çok önemli. Zamanında müdahale edilmeyen su baskınları ciddi mal kayıplarına yol açabiliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum