Olaylı Maçın Hakemi Küfür Etti İddiası

Ispartaspor Takım Kaptanı Emrah Vural Kurtulmuş, Muğlaspor maçında karşılaşmanın hakemi Sercan Murat Gündüzler’in kendisine küfür ettiğini iddiasında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2013 13:52
Olaylı Maçın Hakemi Küfür Etti İddiası

Bölgespor Amatör Futbol Ligi 7. Grup’ta mücadele eden Muğlaspor ile Ispartaspor maçında yaşanılanlarla ilgili ortaya bir takım iddialar atıldı.

Muğlaspor maçında karşılaşmanın hakemi Sercan Murat Gündüzler’e yaptığı sportmenlik dışı hareketinden dolayı AFDK tarafından Ispartaspor takım kaptanı Emrah Vural Kurtulmuş’a 15 müsabakadan men cezası verilmesi takımda şok etkisi yarattı.

Ispartaspor kaptanı Emrah Vural Kurtulmuş, hakemin kendisine “Sen kimin K… senide atayım da gör. O.Ç…” şeklinde hakaret ve küfürlerde bulunduğunu iddia etti. İşte Kurtulmuş’un TFF Disiplin Kurulu’na gönderdiği savunması: “16.12.2013 tarihinde MUĞLA ATATÜRK STADYUMUNDA oynanan MUĞLASPOR -ISPARTASPOR müsabakasının 74. Dakikasında takım arkadaşımın rakibine sert müdahale etmesi sonucunda maçın hakemi SERCAN MURAT GÜNDÜZLER tarafından müsabakadan ihraç edildi.

Bende takım kaptanı olarak takımımı geri çekmek için o bölgeye doğru koştum. “Hocam verdiğin karar ağır değil mi ” dedim. Bunun üzerine maçın hakemi bana “Sen işine bak çekil karşımdan” dedi. Bende bunun üzerine  ‘Ben takım kaptanıyım  benimle bu şekilde konuşamazsın” diyerek onun benimle alaylı bir şekilde konuşmasına tepkimi gösterdim. Bu esnada takım arkadaşlarımı geriye çekmeye çalışırken şahsıma “Sen kimin K… senide atayım da gör “O.Ç…” diyerek beni de oyundan ihraç etti.

Şahsıma yapılan bu aşağılayıcı söz ve küfürden dolayı o anki nabızın fazla olması adrenalin yüksekliğinden dolayı istenmeyen olaylar yaşamış bulunduk. 0 ana kadar takımımı ayakta tutmak için gerginlik olmasın diye ne kadar çaba gösterdiğime orda bulunan herkes şahitlik ve tanıklık etmiştir. 

“Yapmış olduğum hareketlerin doğru bir davranış olduğunu ’savunmuyorum ama şunu söylemek isterim ki saha içerisinde egemenlik kurmak ve saha dışındaki insanlara gösteriş yakmak için kart yetkilerini hatırlatarak bir futbolcuyu kim olursa olsun hiçbir hakemin aşalamaya ve küfür etmeye ne yetkisi nede hakkı olduğunu düşünmüyorum.

Ben şahsıma yapılan hakaretten sonra adrenalininden yüksek olmasından dolayı istenmeyen olayların yaşanmasına sebep olduğum için özür dilerim Yaşanan çoğu şeyi hatırlamadığımı ayrıca bana küfür edildiği anda bunu rakip takım futbolcularından ve takım arkadaşlarımın da duyup buna şahit olduklarını bilmenizi isterim. Yaşanan olaylardan dolayı pişman olduğumu ve çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim tekrardan çok özür dilerim.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor