Öner: AKP Isparta’ya Düşman!

CHP’nin İl kongresine katılan Milletvekili Ali Haydar Öner, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2012 10:32
Öner: AKP Isparta’ya Düşman!

CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta’nın AKP döneminde bir çok değerini kaybettiğine dikkat çekerek ‘Isparta AKP’ye ne kadar çok oy verirse o kadar haksızlığa uğruyor. Isparta halkı bunun farkına varmalı’ diye konuştu. Öner, “Şehide ‘kelle’, terörist başına ‘sayın’ diyen birini bu halk Cumhurbaşkanı seçmez” dedi.

AKP’nin Isparta’ya hasım olduğunu kaydeden Öner, “ Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz vardı bir zamanlar şimdi yok. Uçağımız var mı, trenimiz var mı? Hızlı tren nereden geçiyor? Isparta teşviklerden yararlanmış mı? Isparta AKP’ye ne kadar çok oy verirse o kadar haksızlığa uğruyor. Isparta halkı bunun farkına varmalı. AKP’li olmayana kapılar kapalı, iş yok. İşte bu nedenle günü geldiğinde o sandıkta yeni bir devrim olmalı. Güzel ülkemiz, milletimizin bölünmez bütünlüğü için kol kola girmemiz lazım. Okul aile birliklerinde 4+4+4’le ilgili görev almamız, durumu denetlememiz lazım” diye konuştu.

‘ANAYASA MAHKEMESİ HUKUK TANIMAYAN SİYASETÇİLERE GOL ATTI’

Türkiye’nin fevkalade sıkıntılı bir dönemden geçtiğini öne süren Öner, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin verdi kararı değerlendirdi. Öner, şunları söyledi:

“ Ülke yolsuzluklar, hukuksuzluklar, haksızlıklar ülkesi oldu. Bu hukuksuzluklara, haksızlıklara bir yeni haksızlık daha eklendi. Anayasa Mahkemesi hukuk tanımayan siyasetçiler gol attı. Atılan fol ofsayt ama ol geçerli sayıldı. Mecliste Anayasa hükümlerinin yasa ile değiştirilemeyeceği hükmüyle Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin tıkandığı ve yapılan referandumla milletvekili seçimlerinin 4 Cumhurbaşkanı seçiminin de 5+5 dönem şeklinde hak oylamasıyla yapılma şekli kabul edildi ve Anayasa’da yer aldı. AKP Hükümeti değişik hesaplar yaptı. Seçimler ne zaman olursa Recep Tayyip Erdoğan’ın işine gelir hesabı yapıldı. Anayasa 5 yıl derken, Cumhurbaşkanı’nın görev süresi 7 yıl dediler. Bir daha seçilemez dediler. CHP olarak Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu’nun bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurduk. Bu defa utanç duyulacak bir karar çıktı. Anayasa Mahkemesi hem mevcut Cumhurbaşkanı’nın göre süresinin 7 yıl olduğuna hem de 5 yıl daha seçilip görev yapabileceğine karar verdi. İşte böyle bir ülkede yaşıyoruz. Meclis Anayasaya aykırı bir kanunu çıkarıyor. Anayasa Mahkemesi bunu Anayasaya aykırı yeni bir şekle sokuyor. Anayasa Mahkemesi iyi bir gol attı.

‘ŞEHİDE ‘KELLE’ DİYENİ BU MİLLET CUMHURBAŞKANI SEÇMEZ’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan işine geldiği maddeler ekletti. 2014 Cumhurbaşkanlı seçimi için mevcut Bakanlar Kurulu üyelerinin, istifa etmeden bu yarışa katılabileceklerini söyledi. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi milletvekilliği seçimine benzemez. Milletvekili seçimlerinde vatandaş bazı şeyleri tartmayabilir ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde şehide ‘kelle’, terörist başına ‘sayın’ diyen adamı bu halk Cumhurbaşkanı seçmez. Öfkeli söylemlerle bu milleti birbirine hasım eden, milleti birbirine düşüren birini Cumhurbaşkanı seçmez. Cumhurbaşkanı Kuvay-ı Milliyecilerin, ulusal güçlerin adayı seçilecektir. Bunun için tüm ulusal güçlere görev düşüyor. Büyük Atatürk milli mücadeleye başlarken kendisinin yanına tüm ulusal güçleri aldı ve mücadeleye böyle başladı. Kurtuluş Savaşı’nı modern Cumhuriyetle taçlandırdı. O nedenle ben bu millete güven veren bir Cumhurbaşkanı seçileceğine yürekten inanıyorum. Bu yolda hepimize büyük görevler düşüyor.”

‘ALDATMACA KANDIRMACA GÜNLERİ BİTECEK’

Mecliste hukuk yok. 4+4+4 denen çağdışı eğitim sistemi Milli Eğitim Bakanı tarafından değil, AKP’nin 5 grup başkan vekili tarafından teklif edilerek önümüze getirildi. İntihalci bakanın bundan haberi yok. Dayatmacı bir anlayışla geçirildi. İlk 6 madde kor kora verilen bir mücadelenin ardından geçti. Geriye kalan 21 madde CHP’li komisyon üyeleri yok sayılarak, salona alınmayarak, görüşülmeyen maddeler görüşülmüş kabul edilerek Meclisin bugüne kadar en itibarsız başkanı Cemil Çiçek tarafından genel kurula gönderildi. Antidemokratik bir şekilde toplumu ayrıştıran bir eğitim sistemi karşımıza çıkarıldı. Kur’an ve Peygamberimizin Hayatı seçmeli ders haline getirildi. Ancak Milli Eğitim Bakanı intihalci, bir başkasının tezini aynen alıp kendi düşünceleriymiş gibi kitabına yazan biri. Bu derslerde öğretilenleri önce AKP’nin alması lazım. Hilelerini, düzenbazlıklarını örtmek için bunları yaptıklarının millet farkına varacak. Aldatmaca, kandırmaca günleri bitecek. Sağduyu hakim olduğu an bu günler biter. Yeter ki tek hedefimiz Kuvayı Milliyeci’leri iktidar taşımak olsun. Büyük Atatürk’e , cumhuriyete bu haksızlıkları yapanları affetmeyelim günü geldiğinde onlardan hesap sormasını bilelim.

‘VEKİL TARAF OLMAMALI’

Kongre sürecine bir vekilin bu süreçte taraf olmaması düşüncesiyle katılmadığını belirten Öner, “ Ancak CHP’ye yönelik her haksızlığa karşı tavrımı korurum. Şahsiyetimi, menfaatimi düşünerek siyasete girmedim. Valilik görevi yaptım. Yetkim vardı. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin temel nizamını değiştirmeye yönelik Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk İslam Federasyonu’na dönüştürmek isteyenlere, emperyalistlerin Ortadoğu’da taşeronlarına karşı mücadele etmek için siyasete girdim. Büyük Önder’in çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma hedefine zarar verenleri ne biz ne de tarih affeder” dedi. Öner, konuşmalarını şu sözlerle sürdürdü:

‘KAMYONDAN DÜŞEN KARPUZ’

Yeni bir arama motoru çıkmış RTE. Kürtaj yazıyorsun Uludere çıkıyor. Attan düşen yazıyorsun Başbakan çıkıyor Önümüzdeki seçimlerde kamyondan düşen yazın üzerinde AKP yazan karpuz çıkacak. Çünkü bu ülke kendisiyle alay etmeye kalkanları kamyondan düşen karpuza elbet çevirecektir. AKP 10 yıldır herkesi aldatıyor ama artık aldatamayacak. 15 Haziran’da Anayasa Mahkemesi’nin yaptığı gibi, kendi getirdikleri Özel Yetkili Mahkemelerden pişman oldukları gibi. Şimdi Deniz Feneri sanıklarını yargılayacak mahkeme yok ama o sanıkları yargılayan savcılar yargılanıyor Böyle bir hukuk devleti olabilir mi?”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.