Öner: 'Atatürksüz Andımız Daha İyi'

Isparta CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Atatürkün isminin geçmediği Andımızın daha iyi olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2012 15:52
Öner: 'Atatürksüz Andımız Daha İyi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ın Andımız'ın kaldırılması için, "Bu konu, bir ulus-devlet yaratma anlayışından geliyor. Günü geldiğinde tartışmaya açık şeylerdir" ifadeleri parti içerisinde tartışmalara neden oldu. Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Atatürkün isminin geçmediği Andımızın daha iyi olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkapın Andımız açıklaması CHP'li milletvekilleri arasında tartışmalara yol açtı.

İsa Gök, "AKP'nin karşı devrim trenine vagon olan açıklamalar kabul edilemez" dedi. Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise, "Ey büyük Atatürk ve Ne mutlu Türküm diyene bölümleri yoktu. Önceki hali daha iyiydi" diye konuştu.

CHP'nin Örgütlenme ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Taraf Gazetesine verdiği ropörtajda Andımız için "Bu konu, bir ulus-devlet yaratma anlayışından gelen kimi uygulamalarımız bizim. Günü geldiğinde bütün bunlar tartışmaya açık şeylerdir" açıklaması yapmıştı. CHP milletvekili İsa Gök, CHP'nin yaptığı bu tür açıklamalarla AKPnin ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi. Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerinden Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise, Atatürk'ün isminin geçmediği Andımızın daha iyi olduğunu belirtti.

Milletvekili Öner'in önerdiği Andımız ise şu şekilde "Türküm, doğruyum, çalışkanım. Yasam küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun"

İŞTE TARTIŞTIKLARI ANDIMIZ
"Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum