Öner: ‘Benim Eserlerim Açılışlını Yapıyorlar’

AK Parti hakkında sert konuşan Öner, Vali Memduh Oğuz’u da modern güçlerin temsilcisi olarak suçladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2012 23:14
Öner: ‘Benim Eserlerim Açılışlını Yapıyorlar’

Isparta’nın en sivri dilli milletvekili olarak bilinen Ali Haydar Öner, açtı ağzını yumdu gözünü. İktidar partisinin zirveden inişe geçtiğini söyleyen Öner, Vali Oğuz’unda zamanında verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi.

Tuna ÜNAL’ın sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’in zehir zemberek açıklamaları şu şekilde:

NEDEN HEDEFTE?

“Ben 38 yıllık mülki idare amiriyim. Kamuya önemli hizmetlerde bulundum. Sonunda sağ duyunun sesi olmak için kravatımı ve ceketimi çıkardım. Siyasete atıldım. Amacım ise gerçekleri gün yüzüne çıkarmaktı. Asla ve asla sıfat ve rütbe tanımadan konuşuyorum. Bu halkı kimsenin yalanları ile baş başa bırakamam. Kamuoyu da benim haklının yanında olduğumu benimsediğini düşünüyorum. Ben halkın ve mazlumun sesi olduğumu için bazıları beni hedefe koydu. Ali Haydar Öner’e komplo ve tuzak kurulmuş olabilir. Benim gerek mesleki geçmişim gerekse siyasi kimliğim birilerini gerçekten rahatsız ediyor. Yine benim için suç uydurma yolunu meslek haline getirmeyi alışkanlık haline getirmiş kişiler olabilir. Zaten benim üzerimden de psikolojik hareket yürüttükleri görülüyor. Bütün bu şeytani girişimler sonuç vermeyecek. Bunların söyledikleri sadece kamuoyunu kısa bir süre meşgul etmektir. Orta ve kısa vadede bütün gerçekler muhakkak ortaya çıkacaktır. Haksız suçlamalarda bulunanlar ve haksız hareketler yapanlar bir gün mahcubiyetleriyle baş başa kalacaklar”

COŞKUNER İLE KÜS MÜ?

Son zamanlarda CHP’nin eski milletvekili Mevlüt Coşkuner ile arasında sorun var iddialarını da sorduğumuz Öner: “Parti içerisinde hiç kimsi ile kavgamız yok. Kuvay-i Milliye ruhunun, çağdaş demokratik ilkelerin egemen olması ve halka dürüst hizmet verenlerin eline geçmesi gerekmektedir. Bununda adresi CHP’dir. Ünlü düşünür Konfüçyüs “Geçmiş kırgınlıkları unutmayanlar yeni dostluklar kuramaz” demektedir. Bizde doğacak olan gücü iktidara taşıma sorumluluğu ile baş başayız. Buda ben diyerek değil, biz diyerek başarı olmalıdır. Ülkemizi ve ulusumuzu hak ettiği anlayışla yönetmekten geçer. Biz enerjimizi içe dönük değil, dışa dönük olarak bilinçli harcamalıyız. Bize yönelik hiçbir haksız eleştirinin kabul görmeyeceği ortadadır”

DANIŞMANLARI NEDEN DEĞİŞTİ?

Son günlerde TBMM’de ve yanında tuttuğu 3 danışmanını da kovduğu iddialarına da cevap veren Öner: “Baş danışmanı Şemsi Büyükaşıcı eğitimi itibariyle kendisine uygun bir buldu. Bende, Çankırı Valiliği Özel Kalem Müdürü Aydın Demirözü beye danışmanlık teklifinde bulundum. Sağolsun kendisi beni kırmadı ve kabul etti. Danışman işi tamamen milletvekilinin kendi iradesinde olan bir seçenektir. Ben şu anda bu konularda daha deneyimli kişileri yanıma aldım. Beni bu konu da eleştirenler ve benimle diyalog kursalardı her şey daha iyi olurdu. Bir telefon açıp da ne yaptığı sormadıkları için bilgi kirliliği oluştu. Ayrıca daha önce ekibimde 3 kişi vardı, şimdi 4 kişi ile çalışıyorum.

AKP ISPARTA’YA DÜŞMAN

İktidar partisi AKP’nin Isparta’ya düşman olduğunu söyleyen Milletvekili Öner: “Isparta’da % 50 üzerinde oy aldığı halde, ilimize karşı düşmancı bir tavır sergiliyorlar. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Eğer bir araştırma yaparsak, ilimizde emsal nüfuslu bütün illerin gerisinde olduğumuz anlaşılır. Emsal illerimizin gerisinde yatırım olmuş. Daha doğrusu yatırım yapılmamış. 10 yılda kaç tane fabrika açmışlar? Birde 10 yılda neler kaybedilmiş buna iyi bakılması gerekiyor. Bunların döneminde hava yolu gitti, demir yolu gitti. Isparta – Antalya yolu ve Isparta – Konya yolları ihmal edildi. Isparta’da ki bazı kamu kuruluşları buhar oldu. bugün Süleyman Demirel Üniversitesi olmasa, ilimizde buhar olup uçacak. Allah’tan Süleyman Demirel beyefendi şehre burayı kazandırmış yoksa perişanlık ile karşı karşıya kalacakmışız. Isparta hiçbir teşvikten yararlanamıyor. Bölgede ki en yüksek işsizlik sorunu Isparta’dadır. Ispartalı, AKP’nin övünen yada iftihar edebileceği hiçbir hizmetten bahsedemez”

BENİM ESERLERİMİ AÇIYORLAR

Milletvekili seçilmeden önce 23 ay gibi bir süre Isparta Valiliği yapan Ali Haydar Öner, “Şu ana kadar yaptıkları birçok açılışın ve tesislerin alt yapısı benim Valiliğim döneminde yapıldı. Her nedense bu açılışlara ben çağırılmıyorum, adım dahi zikredilmiyor. Örnek verecek olursak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Ben buranın ihalesini yapınca bana baskı uygulamaya çalıştılar. Dönemin AKP’li milletvekili Haydar Kemal Kurt, o binayı Milli Eğitim’e vermem konusunda çok uğraştı, ihaleyi iptal etmemi istediler. Ama ben bunlara karşı dik durdum. Şehrin göbeğinde ki o güzel bina da benim eserim. Her nedense oranın açılışını yapamıyorlar”

MODERN GÜÇLERİN TEMSİLCİSİ

Isparta Valisi Memduh Oğuz’u hedef alan açıklamalarda bulanan Ali Haydar Öner; “Ben Sayın Memduh Oğuz’un geçmişini biliyorum. Kendisi devletin Valisi sıfatı ile bağdaşmayan hal ve davranışlar içerisinde. Aynı birçok görev yerinde yaptığı şeyleri, Isparta’da da yapıyor. Günün modern ve moda güçlerine iyi görünmek için mücadele ediyor. Seçim döneminde gezmediği köy ve kasaba kalmadı. Siyasetçi gibi bir sürü vaatlerde bulundu. Soruyorum şimdi vaatlerin kaçını yerine getirdi. Verdiği sözleri yerine getirmeye Özel İdarenin gücü yetmez” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum