Öner: 'Gökgöz Laf Cambazlığı Yapıyor!'

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, "AKP İl Başkanı Sayın Mehmet Uğur Gökgöz, 'Milli Eğitim Müdürü madem ki başarısızdı, Valiyken niçin görevden almadınız?' ifadesiyle laf cambazlığına soyunmakta, polemiklerle ilimizdeki Milli Eğitim sorunlarını geç

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2011 14:00
Öner: 'Gökgöz Laf Cambazlığı Yapıyor!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, "AKP İl Başkanı Sayın Mehmet Uğur Gökgöz, 'Milli Eğitim Müdürü madem ki başarısızdı, Valiyken niçin görevden almadınız?' ifadesiyle laf cambazlığına soyunmakta, polemiklerle ilimizdeki Milli Eğitim sorunlarını geçiştirmeye kalkışmaktadır" dedi.

Ali Haydar Öner, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde AK Parti Eğirdir İlçe Yönetimi'nde yaşandığı iddia edilen istifalar için "müstefit" olduğunu söyleyen AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz'ün, "müstefit" ile "münfesih" arasındaki farkı bilmediğinin anlaşıldığını savundu.

AK Parti Isparta İl Başkanı Gökgöz'ün, "Milli Eğitim Müdürü madem ki başarısızdı, Valiyken niçin görevden almadınız?" sözüyle laf cambazlığına soyunduğunu ve Isparta'daki eğitim sorunlarını geçiştirmeye çalıştığını ileri süren Öner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rastgele beyanları bugüne kadar tarafımızdan dikkate alınmayan, bundan sonra da alınmayacak olan sayın Gökgöz'e aşağıdaki hatırlatmaların yapılması zorunlu görülmüştür. Sayın il başkanı her konuda kendini konuşmaya mecbur hissetmekten vazgeçmelidir. Zira derin bilgisinden müstefit olacak kimse kalmamıştır. Sayın il başkanı, il müdürlerinin Vali tarafından değil, ilgili Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan üçlü kararnameyle alındığını artık öğrenmiş olmalıdır. Sayın il başkanı, yandaş müdürlerin, yanlış bilgilendirmeleri ile bakanlıklara şikayet ettiğini ve mahcubiyete uğradığını unutmamalıdır. "

Öner, milli eğitimin ciddi, ülkenin geleceği ile ilgili çok önemli bir konu olduğunu belirterek, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi bir milletvekili olarak yaptıkları uyarılarının dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

Isparta'nın, eğitim olanakları bakımından LYS sınavlarında ilk 10'a giren hiçbir ilden daha geri olmadığı halde Milli Eğitim Müdürü'nün "İlk onda değilsek, son onda da değiliz" gibi savunmalarına doğrudan veya dolaylı olarak destek veren açıklamaların, öğrencilere, velilere ve nitelikli öğretmenlere karşı tam bir sorumsuzluk örneği olduğunu ifade eden Öner, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar yandaş kamu görevlilerini kollayan "benden olsun, çamurdan olsun" zihniyetiyle hareket eden hiçbir siyasi parti iflah olmamıştır. İktidar partisi yetkilisi olmak hiç kimseye siyaha beyaz, beyaza siyah deme hakkını vermez. Gerçekleri tersyüz etmekte çok mahir olan AKP zihniyeti, milli eğitimdeki başarısızlıkları, başarı olarak kabul ve ilan etmeye kalkıştığında kamuoyunu değil sadece kendi kendisini tatmin edebilir. "

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olarak konuyu takip edeceğini aktaran Öner, "Isparta milletvekili olarak gerçeklerin kamuoyuyla paylaşılmasından ve bu doğrultuda gereğinin ifasından vazgeçilmeyecektir. Bu anlayışla Valilik görevi bırakılmış, siyasete girilmiştir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.