Öner'den Hava Kirliliği Çıkışı

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta’nın önemli sorunlarına parmak bastı ve sorumluları sorumsuzlukla suçladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2011 13:08
Öner'den Hava Kirliliği Çıkışı

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, ilk olarak hava kirliliğe değindi. Görev yaptığı dönemde aldığı radikal kararlarla önemli yol kat ettiklerini belirten CHP Milletvekili Öner, hava kirliliği ile mücadelede görev alması gereken sorumlular arasında başta Isparta Valisi Memduh Oğuz’u gösterdi.

Vali Oğuz’u ve diğer ilgilileri popülizm yapmakla suçlayan Öner, “İlde bir Çevre Kurulu var. Belediye başkanı, sağlık müdürü başta olmak üzere kurulun üyeleri var. İlk 3 sorumlu belli. Vali, belediye başkanı, sağlık müdürü. Demekki bu kişileri sorgulamak lazım” dedi.

GÜLPARK PROJESİ

Milletvekili Öner, SDÜ kampus sahası içine yapımı planlanan Gülpark Projesini de değerlendirdi. Öner, projenin yeterince tanıtılmadığını söyledi ve dar alanda yapılacak bu tür projelerin başarılı olamayacağını söyledi. Öner, “Bu tür alanlar 300-500 dekarlık alanları kapsamalı. Alan dar olursa, olmaz. Bir yandan su oyunlarıyla, yürüyüş, rekreasyon imkanlarıyla bir bütün oluşturur. O alanda bir aile bir tam günü birlikte geçirebilir. Çok keyifli bir günün geçirildiği alan olur. Dar alanlarda projenin genişletme imkanı olmaz” dedi.

Öner, Gülpark Projesi’nin 2.ayağının yapılacağı Tren Garı’nın da yanlış bir tercih olduğunu ifade etti.

Milletvekili Öner, buna benzer bir projenin çalışmasını da daha önce yaptığını da sözlerine ekledi.

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, son olarak Eğirdir Gölü ve çevresinde uygulanacak özel hükümle ilgili konuştu. Öner, “önemli sorunlar hala çözülemedi” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.