Öner'in Isparta'yı Karıştıran Açıklamaları 5

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, düzenlediği basın toplantısıyla Hükümeti, Vali Memduh Oğuz’u, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’i Ak Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz’ü, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz’ı, Sağlık İl Müdürü S

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2011 11:06
Öner'in Isparta'yı Karıştıran Açıklamaları 5

VALİ MEMDUH OĞUZ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİ
Sayın Vali 13 gündür bir gerçeği milletten sakladı. Danıştay kararı doğrultusunda Ali Haydar Öner’in Isparta’dan Kırıklareli’ye atanması kararına ilişkin yürütmenin durdurulmasında, merkez Valisi Memduh Oğuz’un Isparta Valiliğine atanmasına ilişkin yürütmenin durdurulmasına dair karar 27 Mayıs’ta alındığı halde bize çok geç tebliğ edildi. O süreçte kravatı çıkardık, milletin hakemliğine başvurduk.

Millet Isparta’da CHP’ne Türkiye’de en yüksek 6’ncı yüksek performansını vererek adayını milletvekili seçti. Millet kararını verdi. 31 bin 500 olan oyumuz, 55 bin 400’e çıkarak milletvekillerinden birini tayin etti. Yok farz eden millete saygısızlık etmiş olur.

Niye hazımsızlık gösteriliyor? Daha sonra Bakanlık 7 Eylül tarihli onayla kararı uygulamaya koyuyor. Vali Öner’in aday olduğu, milletvekili seçildiği, yeniden göreve dönmesinde kamu yararı bulunmadığı, o nedenle hukuki durumunun devamına diye birinci bölümün onayını alıyor. Karar iki yönlü. Bir de merkez valisi Memduh Oğuz’un Isparta Valiliği’ne atanması hususundaki yönüne ilişkin de yürütmenin durdurulması kararı verildiği için o bölüme ilişkin de Isparta Valisi Memduh Oğuz’un merkez valiliğine görevlendirilmesi diye, kararın devamında onay alıyor.

Bu niye milletten saklanıyor. Niye kendisine sorulanlara öyle bir şey yok deniyor. Sayın Vali de aynı yağdaşı olduğu hükümet gibi gerçekleri milletten saklamaya, milleti aldatmaya kalkışıyor.

Bugün arkadaşlarımız niye protokolde yer almadınız? Diye sordular. Çünkü ortada Vali yok. Bundan sonraki imzalarını Vali Vekili olarak atmak zorunda. Yeni bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarsa ne alâ. Ayrıca yandaşı İl Başkanı hukukun üstünlüğü var diyor. Bir hukuk devletinde yargı kararı hile-i şerie ile baypas edilir mi? Şerienin hilesi olur mu?

Önceki Valinin döneminde planlanan programların işlerin açılışını yaparken bir teşekkürü bile esirgeyerek propaganda yaptılar.

Herkese her türlü vadi yaptı sayın Vali. Yol, okul, doktor, hemşire, ebe, sulama.. Çok özel taktiklerle. Yandaş valiye karşı vefa görevini mi yerine getiriyor. Çok üzüntü verici olan husus, %50 oy alan bir iktidar partisinin hile-i şerie ile görevinin başında olmak isteyen bir valinin himayesine muhtaç duruma düşmesi.

Sanki Memduh Oğuz olmazsa AK Parti Isparta’da propaganda faaliyetlerini yapamayacak duruma düşmüş. Veya valiyi emri altında tutamazsa gerçeklerin daha kolay farkına varılacağını anlamış. Vali nereye gidiyorsa AKP milletvekilleri, il teşkilatı, onun himayesi altında dolaşıyor. Seçimden önce de böyleydi, seçimden sonra da böyle.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.