Onlar Geleceğin Gıda Mühendisleri

Onlar Geleceğin Gıda Mühendisleri

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ekim 2017 18:08
Onlar Geleceğin Gıda Mühendisleri

SDÜ Gıda Mühendisliği bölümü öğrencileri alanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler almak ve incelemelerde bulunmak için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret etti.

Geleceğin Gıda Mühendisleri olan Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencileri öğretim üyesi Doç. Dr. Hülya Gül nezaretinde, "Uluslararası Tarım ve Gıda İdari Kurumları Ziyaretleri" kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ziyarette öğrencilere İl Müdürlüğü toplantı salonunda Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Uysal tarafından, gıda kontrollerinin hangi şartlarda ne kadar ve nasıl yapıldığı, yapılan bu kontrollerde karşılaşılan sorunlar, görülen eksikliklerin neler olduğu ve tespit edilen eksiklikler sonucunda ne türlü işlemlerin yapıldığı hakkında kapsamlı olarak bilgiler verildi.
Gıda üretimin önemli zincirlerinden olan, son yıllarda önemi daha da iyi kavranan ve hem üreticiler hem de tüketiciler tarafından ilgi gösterilen "İyi Tarım Uygulamaları" hakkında Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Elife Özçelik tarafından ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Ayıca Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Kobuk tarafından da Bakanlığın uyguladığı desteklemeler ve projeler hakkında bilgiler verildi.

Yapılan ziyaret öğrencilerin hem alanlarıyla hem de Bakanlık ve İl Müdürlüğü faaliyetleriyle ilgili olarak soru cevap şeklinde son buldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.