Ormanlık Alanların Ne Kadarı Mermer Ocağı?

Son yılların en önemli çevre tartışmaları arasında yer alan mermer ocakları konusunda açıklamalar yapan Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, “Isparta’da ormanlık alanların binde üçü mermer ocağı” bilgisini verdi.

Yayınlanma:
Ormanlık Alanların Ne Kadarı Mermer Ocağı?

Mermer Ocakları hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, “Ben göreve geldikten sonra yapmış olduğumuz icraatların içerisinde takip ettiğimiz; eğer terk edilmiş ocaklarımız varsa onların rehabilitasyonu ile ilgili gerekli çalışmalara hızla devam ediyoruz. Programları hem şirket sahibi ile hem de kendimiz diyolog kurarak kötü görüntülerin ortadan kaldırılması çalışmaları ile ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Ocakları gelişi güzel değil, daha uygun bir yere atılması için kendileri ile müracaatı yaptıklarında onların istediği yere değil, bizim istediğimiz uygun olan yerlere atılmasını sağlıyoruz. Mevzuat açısından baktığımız zaman mermer ocaklarını tamamen kısıtlamamız mümkün değil. Ruhsatını almış ve bütün belgelerini almış ve neticede orman olan veya olmayan bozuk ormanlık alanlarda bu çalışmanın yürütülmesi de ekonomik açıdan yapılması gerekiyor. Daha az tahribat yapılması için gerekli çalışmaları bütün teşkilat olarak yapıyoruz. Bölge Müdürlüğümüz sınırları içerisinde toplam bin 60’a yakın ormanlık alanda 16. ve 17. maddesi ile beraber yaklaşık 500 mermer ocağı var” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum