Otoparkın İçindeki Yol Sokaktaki Yoldan Geniş

Otoparkın İçindeki Yol Sokaktaki Yoldan Geniş

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2018 10:52
Otoparkın İçindeki Yol Sokaktaki Yoldan Geniş

Pirimehmet Mahallesinde 1600 metrekare oturum alanlı, yer altı bir kat ve yer üstü 4 kat ile birlikte teras çatı katından oluşan 250 araç kapasitesine sahip, LPG’li araçlarında kullanabileceği otopark hizmete açıldı. 

Dün yapılan açılış törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Isparta’da şehrin konforunun artırılması, şehirde yaşam standardının artırılması anlamında Isparta Belediyesinin en öncelikli konularından birisi, şehrin trafiğinin kontrol altına alınması için otopark projeleri idi. Artık Türkiye’de ve Dünyada uygulanan bütün projeleri Isparta’da görmekten çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Yalçın konuşmasının sonunda şunları söyledi. “15 Temmuz sürecinden bu yana Türkiye’nin geçirmiş olduğu süreçte içerde ve dışarıda birbirinden farklı ama tek hedefleri Türkiye’yi çökertmek olan terör örgütlerine karşı Isparta’da huzuru ve birliği sağlamak adına yapılan bu hizmetleri kazandıran kıymetli belediye başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Isparta’mızın daha çok çalışmaya birlik beraberlik içinde olmaya ve milli mutabakatın sonsuza dek devam edeceğini bütün dünyaya göstermeye ihtiyacı vardır. Bu açılışa katılarak destek veren herkese teşekkür ediyorum.” 

NE GEREKİYORSA HEPSİ VAR 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, “Bu otoparkımız, modern, bilimsel veriler neyi gerektiriyorsa tamamını barındıran bir otopark. Örneğin önündeki yol 5 metre ama otopark içerisindeki yollar 8 metre. Bir zamanlar imar bu sokağı 5 metre öngörmüş diye biz otopark içindeki yolları dar tutmadık. Çünkü her zaman insanların kullanabileceği şekilde olması lazım. Yoksa insanların buraya girme arzusunu ters yönde kamçılar. Nasıl otobanda rahat gidiyorsanız burada da o rahatlıkla gidebiliyorsunuz” dedi. 

İSİM VERMEDEN ELEŞTİRDİ

Günaydın, isim vermeden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’u eleştirerek “Bir il başkanı ne masraf ediyor ki buralara demişti. Kadıahmetlerin yarım bıraktığı yerin otoparkını açsın otoparka para harcaması gerekmez, boşuna masraf ediyor dedi. Bunlar fuzuli kamunun parasını boşa harcıyor dedi. İşte senin vizyonun bu, sen busun, aynı adam kalkmış geçen gün bana akıl veriyor. Buradan tek yol gitse şurayı açsa trafik sorunu çözülür diyor. Sen bu lafı eden adam sen onu çözebilir misin? Senin kafan ona erse zaten o lafı söylemezdin. Orası da açıldı, bugüne kadar yaptıklarımızı da açtık fakat buna rağmen Isparta’mıza daha en az 15-20 tane daha otopark yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Günaydın konuşmasında şunlara yer verdi. “En büyük kazanç halka hizmettir. Para kazanmayı düşünmeyeceksin. Hizmet yapacaksınız. Bunun örneği bugün açtığımız otoparktır. Şu anda bin km’lik dayanıklı asfalt yaptık. Eskiden asfalt şereflendirme parası vardı. Biz en güzel bir şekilde yolları yaptık, Isparta’yı yaşanılabilir bir kent haline getirdik ve bir kez bile para almadık. Yasada bu var. İstersen para alabilirsin ama biz almadık. Namuslu, şerefli ve çalışkan olacaksın. Biz de bunu yapıyoruz. Bu memlekette huzurlu bir şekilde hizmet veriyoruz. Bu otoparkımız da o yapılardan bir tanesi. Depreme dayanıklıdır. Sizlerin adına da mutlulukla söylüyorum; otoparkımız hayırlı olsun. İleriye yönelik devamlı otoparkalar yapacağız. 10 sene daha bu makamda olsam yine otopark yaparım. Senin vizyonun bu kadar işte. 

TRAFİĞİN ÇÖZÜMÜ OTOPARKLARDAN GEÇER

Trafiğin çözülme noktası otoparktan geçer. Yollardaki bütün araçların otoparka almakla başlar. Türkiye bu konuda kangren. Şehircilik bakanlığı bu konuda sıfır. Yasada 3 daireye bir otopark yapılsın denilirken, biz bir daireye bir otoparkı uygun gördük ve meclisten geçirdik. Bir yandan kendimiz otopark yapıyoruz, bir yandan da meclisten çıkardığımız yasalarla vatandaşlarımıza yaptırıyoruz. Isparta medeniyeti tanımaya başladı ama bu durum Türkiye için geçerli değil. Isparta’yı örnek alın. Kısa zamanda şehrimiz başka bir şehre dönüşmeye başlayacak.”     

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum