Oyun Parkını Yaktılar

Isparta Belediyesi tarafından mahallelere kurulan oyun parkları kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmaya, yıkılmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2014 13:15
Oyun Parkını Yaktılar

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Kule Park’ta 300 kadar alanın yeşillendirilmesinde kullanılan fıskiyeler teker teker kırılmıştı. Önceki gece de Işıkkent Mahallesinde Borsa İlköğretim okulu karşısında bulunan çocuk oyun parkı yakılmak istendi. Yangın’ın erken fark edilmesi nedeniyle sadece oyun gurubunun tüp geçit kısmı olarak tabir edilen bölümü yandı. Birbirine bağlantılı olan çocuk oyun gurubu bu yanma nedeniyle de kullanılamaz hale geldi.

İtfaiye ekiplerinin yangını söndürmesinden sonra Belediye yetkilileri ve Emniyet teşkilatı zarar ve diğer konular hakkında incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, olay sonrası yaptığı açıklamasında, “çocuk oyun alanlarından, parklardan ve yeşillendirmeye çalıştığımız alanlara yapılan bu sabotajı anlamak mümkün değil. Halkımızın belediyeye yapmış olduğu katkıları bizlerde belediye olarak onlara sunma gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın mahallelerinde rahat huzurlu yeşil bir alanda dinlenme fırsatı bulmaları çocuklarının enerjilerini harcamaları için yapmış olduğumuz oyun gurupları her nedense birileri tarafından engellenmek isteniyor. Ya yakılıyor ya kırılıyor. Halkımıza yaptığımız bu hizmetler hepimizin malıdır. Halkımızın parası ile yapılmış eserlerdir. Bunlara mutlaka sahip çıkmamız gerekmektedir. Halkımızın bu doğrultuda yeniden duyarlı hale gelmesini istiyorum. Mahallenizde bulunan sosyal donatı alanları içerisinde şüpheli davranışlarda bulunanları gördüğünüzde, yada zarar vereceğinizi anladığınız anda alo 153 (zabıta) hattımızı aramanızı istiyoruz. Yapılan bu eserler hepimizin korumakta hepimize düşmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum