Özdemir'de Tartışmalara Katıldı: 'Gül Anıtı Tehlike Saçıyor'

Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan Gül Anıtı’na Turizm Derneği’nden tepki geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2012 12:34
Özdemir'de Tartışmalara Katıldı: 'Gül Anıtı Tehlike Saçıyor'

Şehri simgeleyen anıt ve yapıların yerleri seçilirken, çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, gül anıtında yer seçiminin yanlış olduğunu şu gerekçelere dayandırdı. Fevzi Özdemir, anıtının konulabileceği 2 alternatif sundu. Bunlardan biri gül anıtının konulduğu alanda yapılacak düzenleme, diğeri ise şehir girişinde. İşte Özdemir’in açıklamasından önemli satır başları:

“Bu gibi devasa bir olgunun buraya yerleştirilmesini, yanlışlığı bizi rahatsız ediyor. Orada yolu daraltıyorsunuz, yüksekliği tehdit ediyor, kamyon geçtiğinde ciddi zarar görebilir. Alt kayıtları çok uygun değil. Üst gülleri, insanın yüzüne bakan tarafı çok aşmış, arkaları çok çirkin. Daha tamamlanmadı deseler bile, burada yanlışlık var. Bu yanlış da Kaymakkapı Meydanı’na böyle bir devasa heykelin konması. Eğer yaptığınız anıt, heykel, çok büyükse hacmi büyük olan yerlere konulmalı. Benim bir önerim var: gül maketi, emek çekildiği için söylüyorum. Buraya uygun değil ama illa burada olacak deniyorsa, Bedesten Çarşısı’ndan Otel Isparta’nın köşesinde bir trafik sorunu var, yayalar geçemiyor. Bunu üst geçide çevirsinler. İlla böyle bir şey görünmesini istiyorsa. Ama yok yapamayız derlerse Kaymakkapı Meydanı’nda böyle bir şey olmaz. Anıtlar göze çarpmak zorunda, ama göze sokmak zorunda değil. Keçiborlu yolunu düşünelim, hayal edelim. OSB’den buraya geliyoruz, köprüyü çıkıyoruz, tam orada bu anıtı koyabiliriz. Gülü biz biliyoruz. Birbirimize bakmak gibi bir şey bu. Bizim bu anıtı koyacağımız yer Gümüşgün Kavşağı’dır” dedi.

Bu yorumlara Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın nasıl bir cevap vereceği merak ediliyor.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum