Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinden 65 Yaş Açıklaması

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinden yapılan açıklamada "65 Yaş ve üstüne ücretsiz ulaşım olanağı ile ilgili olarak Türkiye Halk Otobüsçüleri Birliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı ile görüşmelerinin devam ettiğini belirtmiştir" denil

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2014 17:46
Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinden 65 Yaş Açıklaması

Konuyla ilgili olarak Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinden yapılan açıklamada "Belediyemiz tarafından yönetmelik gereği 65 yaş ve üzeri vatandaşların Özel Halk Otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları ve halkımıza bu konuyla alakalı hassasiyet gösterilmesi, yönetmeliğe uyulması konusunda 13 Mart 2014 tarihinde tebligatları kooperatifimize yapmıştır.

Ancak bu konuyla ilgili Türkiye Halk Otobüsçüleri Birliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı ile görüşmelerinin devam ettiğini belirtmiştir.

Türkiye’nin hiçbir vilayetinde özel halk otobüsleri ücretsiz uygulama yapmamaktadır. Yönetmeliğin 12. maddesinde yetki uygulama ve cezalandırma konusunda Valilik Makamına verilmiş yönetmeliğin uygulama esasları ile ilgili genelgesinin henüz Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüklerine ulaşmadığı konusunda şifai olarak ilgili müdürlükten bilgi alınmıştır.

Genelgenin Valilik makamına ulaştığı taktirde yetkili merciler halkımıza ve kooperatifimize duyurularını yapacağını beklemekteyiz. Bu konuyla ilgili gerek Valiliğimiz gerekse Belediyemiz hassasiyet göstermektedir.
Halkımızın bu konuyla ilgili duyarlı davranmasını rica ederiz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum