Özel Hükümde Kod Uyuşmazlığı

Bakan Veysel Eroğlu’nun Isparta ziyaretinde, görüşmeye açılan ve 11.11.2011 tarihi verilen Eğirdir Gölü Özel Hüküm çalışmasında hala son imza atılmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2011 13:20
Özel Hükümde Kod Uyuşmazlığı

Bu durumun Isparta ve yöre halkının talepleri doğrultusunda kararların alınması için bir fırsat olduğunu belirten yerel idareciler, konuyu eline boyuna incelemeye devam ediyor.

Son görüşmelerin ardından, su kotu ve Göktaş Köyü’nün ekoköy ilan edilmesi ile göl kenarındaki tarımsal faaliyetler için son kararın hala verilmediğini söyleyen Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, görüşmelerin sürdüğünü anlattı. Büyükküpçü, “Yapılan son toplantıda gölün etrafındaki kot uygulamasında karara varılamadı” dedi.

Büyükküpçü, maksimum su kotunun 919.30 metre olduğunu, bunun daha aşağı çekilmesinin istendiğini hatırlattı.

Eğirdir Gölü’nde uygulanması planlanan Özel Hükümle, mevcut yapıların ve tarımsal faaliyetlerin nasıl bir hal alacağı, önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.