Özsavlu’dan Sağduyu Çağrısı

IASKF Şube Başkanı Özsavlu, Bölgesel Amatör Futbol Ligi ekiplerine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, yöneticilerin ve takımların küstürülmemesi gerektiğini ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2011 20:40
Özsavlu’dan Sağduyu Çağrısı

Bölgesel Amatör Futbol Ligi ekipleri Ispartaspor, Emrespor ve Özel İdarespor’a sahip çıkılmasını isteyen Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şube Başkanı Mustafa Özsavlu , yöneticilerin ve kurumların da küstürülmemesi gerektiğine dikkat çekti.
IASKF Şube Başkanı Özsavlu, şu açıklamayı yaptı:

“İl Özel İdarespor Kulübü yıllardır Isparta futbolunun lokomotifi olmuş kulüplerindendir. En küçük oynadığı U-13 Liglerinden itibaren çocuk ve gençlerin futbol eğitimi aldığı güzide bir kulübün birkaç gündür haksız ve mesnetsiz bir şekilde eleştirildiğini görüyorum.

Isparta’mız bu sezondan itibaren profesyonel liglerde temsil edilemiyor ve bunun sıkıntısını, özlemini hep birlikte çekiyoruz. Bölgesel Amatör Lig geçen yıldan itibaren profesyonel liglerde temsilcisi bulunmayan 27 ilin bu heyecanı yaşaması ev daha kolay yoldan profesyonel lige çıkabilmesi için oluşturulmuştur. Bölgesel ligde mücadele etmekte hiç kolay değildir ve bu ligi maddi olarak kaldırabilecek amatör kulüp sayımızda sınırlıdır. Hal böyle iken bu taşın altına elini sokan yöneticileri desteklemek varken önlerinin kesilmek istenmesini anlamak mümkün değildir. Bu bağlamda Bölgesel Ligde temsil edilen kulüplerimizin yöneticileri de Isparta futboluna hizmet vermekten başka düşünce içinde değillerdir.

PT T Spor, Tarımspor, Sümerspor, Telekomspor gibi kamu kuruluşların kulüplerini kapandığını biliyoruz. Bu kulüplerin kapanması kime fayda sağlamıştır? Bir kulübün kapanması demek en az 100 sporcunun açıkta kalması demektir. Yöneticilerin şevkini kıracak şekilde yapılan eleştiriler kimseye fayda sağlamayacağı gibi geçmişte yapılan bu tür hatalar Ispartaspor’un da bugünkü duruma getirmiştir. Cebinden para veren insanların bile eleştirildiği Isparta’mızda gelinen noktada yöneticilik yapmak isteyen kişilerde oldukça zor bulunan duruma gelmiştir.

Bölgesel Ligde bulunan 3 kulübümüzün de desteklenmesi gerektiğini tekrar ifade ediyorum. Hedefe ulaşabilmek için futbolseverlerin kendilerine düşen görevi tribünleri doldurarak yapabilecekleri çağrısını yapıyorum. İl Özel İdarespor’u ayakta tutan çalışanlarını ve yöneticilerinin yanında olduğumuzun da bu vesileyle bilinmesini ve başarılarının devamını diliyorum.”

Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Spor