Partilerden Seçmene Vaat Yağmuru

En düşük emekli maaşı bin 500 TL, mazot ucuzluyor, taşeron işçilik kalkıyor, bazılarına göre asgari ücret 5 bin liraya çıkıyor... Partiler seçim sürecinde vatandaşı vaat yağmuruna tutuyor... PEKİ ISPARTA'YA KİM NE VAAT EDİYOR!

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2015 16:08
Partilerden Seçmene Vaat Yağmuru

Seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler sırayla seçim beyannamelerini açıklamaya devam ediyor.

Kimisi emekliye, kimisi işçiye müjde üstüne müjde veriyor. Hatta asgari ücretin 5 bin TL olacağını söyleyen bile var...

Peki, hangi parti Isparta'ya ne vaat ediyor...

İşte Gülses Gazetesi'nin o haberi haberi;

Şu ana kadar seçim bildirgelerini açıklayan Ak Parti ve CHP’nin Isparta için ortak bir vaadi bulunuyor. Her iki partide Isparta, Burdur, Antalya tren hattını yapacaklarını söyledi. CHP’nin seçim vadi seçim bildirgesinde de yer alıyor.

7 Haziran’da yapılacak 25. dönem milletvekilliği seçimleri yaklaşırken partilerin seçim vaatleri de açıklanmaya başladı. CHP ve Ak Parti seçim bildirgelerini açıklarken MHP’nin seçim bildirgesi ise 3 Mayıs Türkçülük gününde açıklanacak. Peki, siyasi partiler Isparta seçmenine ne vaat ediyor. 100 maddelik Ak Parti seçim bildirgesinde Isparta bir defa dahi anılmazken, CHP seçim bildirgesinde ise Isparta’nın 100 yıllık hayali Antalya Demiryolu bağlantısının yapılacağı vaat edildi. MHP seçim bildirgesinde Isparta’ya ilişkin bir vaat bulunup bulunmadığı ise 3 Mayıs’ta belli olacak. Ak Parti’nin seçim bildirgesinde yer almasa da Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan partisinin Burdur Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda düzenlediği milletvekili aday tanıtım toplantısında Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya hızlı tren hattının yapımına 2016’da başlanacağını söyledi.

CHP’NİN SEÇİM BİLDİRGESİNE GİRDİ
Isparta’nın yüz yıllık hayali Antalya demiryolu bağlantısı CHP’de seçim bildirgesine girdi. CHP seçim bildirgesinde “Burdur ve Isparta ile Antalya arasında demir yolu bağlantısını kuracağız” denilerek Antalya demiryolu bağlantısının yapılacağı vaat edildi.

AK PARTİ’DE ISPARTA GEÇMEDİ
Ak Parti’nin 100 maddelik seçim bildirgesinde ise Isparta’nın adı hiç geçmedi. Otoyol projelerinin anlatıldığı bölümde Antalya ve Burdur’dan bahsedilerek “Aydın-Denizli-Burdur, Afyonkarahisar-Burdur-Antalya, Ankara-Sivrihisar, Sivrihisar-Bursa, Sivrihisar-İzmir, Şanlıurfa- Diyarbakır-Habur, Delice-Samsun, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale- Balıkesir, Gerede-Merzifon, Yalova-İzmit ve Merzifon-Gürbulak Otoyolu Projelerinin 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesini hedefliyoruz” denildi.

ANTALYA’YA TÜNEL VAADİ
Ak Parti seçim bildirgesinde Akdeniz sahilini birleştiren Mersin Antalya yolunun 6 tünel ile birleştirileceği belirtildi. Seçim bildirgesinin ilgili bölümünde “Doğu Anadolu’yu Karadeniz Bölgesine bağlayan Ovit, Cankurtaran ve Salmankaş Tünelleri, Orta Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan Ilgaz Tüneli, Cizre ile Şırnak’ı birbirine bağlayan Cudi Tüneli, Akdeniz sahilini geçilebilir kılan Mersin- Antalya arasında 6 adet tünel başta olmak üzere 128 km uzunluğunda 62 adet tüneli tamamlayacağız” denildi.

Ak Parti’nin seçim bildirgesinde Antalya’ya Alanya otoyolunun yapımına başlanacağı da “Ankara-Niğde Otoyolu ile Ankara-Kırıkkale-Delice, Mersin-Silifke (Taşucu), Çiğli-Aliağa-Çandarlı ve Antalya-Alanya Otoyollarının yapımına başlayacağız” sözleri ile yer aldı.

YÜKSEK HIZLI TREN
Ak Parti seçim bildirgesinde Antalya hızlı tren hattı için ise “Kapıkule’den Kars’a ve İzmir’den Habur’a uzanan Doğu- Batı demiryolu akslarındaki yük ve yolcu taşıyacak hızlı tren hatları ile Kuzey-Güney akslarındaki İstanbul-Antalya, İstanbul- İzmir-Aydın, Karasu-Antalya, Zonguldak-Mersin, Samsun- Çorum-Kırıkkale-Ankara, Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya- Antalya, Samsun-Gaziantep yük ve yolcu taşıyacak hızlı tren hatlarını bölümler halinde yapmaya devam edeceğiz” denildi. Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan seçim bildirgesinde yer alan hızlı tren projesinin yapımına 2016 yılında başlanacağını Burdur’da yapılan aday tanıtım toplantısında açıkladı.

MHP’NİN VAATLERİ 3 MAYIS’TA BELLİ OLACAK
MHP’nin seçim bildirgesi ise 3 Mayıs’ta açıklanacak. Bahçeli, '3 Mayıs Türkçülük Günü'nde, Ankara'da düzenlenen toplantıyla partisinin seçim beyannamesini kamuoyuna açıklayacak, ardından yurt gezilerine başlayacak. Genel seçimlerin yapılacağı 7 Haziran'a kadar 60'ın üzerinde ilde halkla buluşmayı planlayan Bahçeli’nin yanı sıra Ak Parti ve CHP Genel Başkanlarının da Isparta’da miting yapacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum