Pazarcı Esnafına 'bağırma' Yasağı

Yeni Hal Kanunu ile pazarcı esnafına getirilen bağırma yasağı başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2012 15:33
Pazarcı Esnafına 'bağırma' Yasağı

Hal Kanunu ile pazarcı esnafına getirilen bağırma yasağı başladı.

Yeni Hal Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle Isparta'da Salı pazarında bir kısım esnaf bağırma yasağına uyarken, bazıları da bağırarak satış yapmaktan yana olduklarını söyledi.

Kanunu olumlu karşılayan RamazanÇetin, "Gel vatandaş gel diye artık bağırmayacağız. Müşteri zaten hangi malı nereden alacağını biliyor. Onlarda bağırmamızı istemiyor. Yüksek ses sebebiyle akşam olduğunda başımız ağrıyor. Yeni yasa ile kafamızın ağrısı da geçecek. Artıkmüşterileri çekmek için bağıran 50 lira ödemeyi göze alacak. Mecburen yasağa uyacağız" dedi.

Yıllardır Salı pazarında satış yaptığını belirten Selami Duymaz ise, "Bizler bağırmadan satış yapamayız. Ürünümüzü vatandaşa gösterebilmek için bunu yapmak zorundayız. Ayrıca bağırarak da stres atıyoruz. 50 TL para cezayı ödeyelim, bağırmaya devam edelim. Param var, ceza yazsınlar cezayı öderim, ama yinede bağırmaya devam ederim" diye konuştu.

Pazarda alışveriş yapan bazı vatandaşlar ise, "Kanun çıkmışsa yapacak bir şey yok. Pazarcı bağırsa da bağırmasa da zaten müşteri alacak. Ama pazarcının özelliği bağırmasıdır"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum