Personele İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan 220 personele İş sağlığı Güvenliği eğitimi verildi.

Yayınlanma:
Personele İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Isparta Öğretmenevinde düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci yaptı. Değirmenci konuşmasında, “Kurumumuz geçmiş yıllarda da personelimize yönelik eğitimlere önem vermektedir.

6331 sayılı yasa yürürlüğe girdikten sonra bu eğitimler daha bilinçli olarak uzmanlar tarafından verilmeye devam edilecektir. Sizlerden anlatılan konuları iyi dinlemenizi ve çalışma hayatınıza uygulamanızı talep ediyorum. Eğitimin memleketimize ve kurumumuza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Daha sonra Antalya Orman Bölge Müdürlüğünde Orman Mühendisi olarak görev yapan ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olan Tolga Yılmaz tarafından 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasası kapsamında çalışanlara verilmesi zorunlu olan iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimi verildi.

Eğitimde 6331 sayılı yasa ile ilgili genel bilgilendirme yapıldıktan sonra, iş kazaları ve meslek hastalıklarının sebepleri, işyerindeki riskler ve risk analizi, iş hijyeni, çalışma ortamındaki ergonomi, Kimyasal fiziksel ve biyolojik risk etmenleri, elektrikli çalışmalardaki riskler, yangın ve yangından korunma, uyarı işaret ve levhaları, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı ve kişisel koruyucu donanımlar konularını kapsayan eğitim verildi.

Eğitimlere önümüzdeki günlerde Eğirdir ve Sütçüler Orman İşletme Müdürlüklerinde devam edilerek Isparta Orman Bölge Müdürlüğünün tüm personeline İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.