Pilot İl Müjdesi Fos Çıktı

Kentsel dönüşümde Isparta pilot il değilmiş.

Yayınlanma:
Pilot İl Müjdesi Fos Çıktı

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in “kentsel dönüşümle alakalı 5 pilot il seçildi. Bunlardan bir tanesi Isparta” açıklaması fos çıktı. Çevre Bakanının açıkladığı iller arasında Isparta’nın olmadığı görüldü.

Kentsel dönüşümle ilgili Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen “ekiplerimizi hazırladık, müdürlüğümüzü kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Isparta'mızdaki konularla yakından ilgileniyor. Türkiye'de kentsel dönüşümle alakalı 5 pilot il seçildi. Bunlardan bir tanesi Isparta. Devlet bu 5 ildeki kentsel dönüşüme öncelik verecek, destek verecek ve eskiyen yapıları yenileyecek” dedi.

Başdeğirmen’in bu açıklamasına karşılık, Isparta’nın kentsel dönüşüm desteği alacak il olduğuna dair ne bir resmi karar veya Bakanlıkta resmi bir ağızdan açıklama yapılmazken
Çevre Bakanı Özhaseki, kentsel dönüşüm desteği verilecek illeri İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ olarak açıkladı. Pilot ilse İzmir oldu. Bu desteğin içinde afetlere dayanıklı konut ve iş yeri yapımı için hak sahiplerine aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon tl’ye varan kredi imkanı sunulacak. Konutu olmayan dar gelirliye faiz indirimi sağlanacak. Ancak, Başkan Başdeğirmen’in pilot il olduğunu söylediği Isparta bu desteklerden faydalanamayacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum