Pilot Uygulama Örnek Oldu

Teknolojinin tüm imkanlarını kullanan 112 Acil Çağrı Merkezi, 3 yıl önce bir Avrupa Birliği projesi çıktığı yolda, bugün 24 ile örnek olmanın farklı gururunu yaşıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2012 12:40
Pilot Uygulama Örnek Oldu

Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan, yapılan çağrının ardından nasıl bir silsile izlendiğini anlatırken, “112 arandığında karşılarında çağrı alıcılarımızı buluyorlar. Çağrı alıcılarımız, 7 gün 24 saat hizmet gören, Isparta valiliği personelidir. Kendileri bu konuda eğitimlerini almışlardır. Kendilerine halkla ilişkiler ve diksiyon konularında diksiyon ve hizmet içi eğitim verilmiştir. Bu çağrı alıcıları, konuyu anladıktan sonra konusuna göre itfaiye operatörü, sağlık operatörü, emniyet veya jandarma birimlerine hemen aktararak sorun giderilmektedir” dedi.

2 SORUNLA BAŞ ETMEKTE ZORLUK ÇEKİLİYOR

Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan, böylesi toplumsal yararı olan merkezin, 2 önemli sorunu olduğundan söz etti. Bu sorunlardan biri, asılsız ihbarlar, diğer sorun ise gereksiz ambulans talebi.

Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan, bu sorunların cezai müeyyideyle aşılmasının mümkün olduğunu, ancak bu müeyyideyi uygulamak istemediklerini belirtti.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne ev, iş ve cep telefonundan alan kodu girmeksizin 112 yazmak yeterli oluyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.