Pınargözü Kültür Şenlikleri Yapıldı

Yenişarbademli'de 13. Pınargözü Kültür Şenlikleri yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2011 12:53
Pınargözü Kültür Şenlikleri Yapıldı

Yenişarbademli'de 13. Pınargözü Kültür Şenlikleri yapıldı.

Ağıllaca Yaylası'nda düzenlenen şenliğe Isparta Vali Yardımcısı Niyazi Can, Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, CHP Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Isparta Vali Yardımcısı Niyazi Can, yaptığı konuşmada, şenliklerin kültür, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılmasında büyük rol oynadığını söyledi. Turizm denilince akla yalnızca deniz, kum ve güneşin gelmemesi gerektiğini belirten Can, şenliklerin doğa ve kültür turizmi ile bölgeye büyük katkısının olduğunu bildirdi.

Kaymakam Hayrettin Baskın da, bölgenin alternatif turizm yönünden değerlendirilebilecek birçok güzelliğinin bulunduğunu, bu güzelliklerin mutlaka dışarıda tanıtılması gerektiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Mustafa Erdem ise, bazı vatandaşların uç siyasi düşünceleri nedeniyle şenliklere katılmadıklarını ifade ederek, bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erdem, "Şenlik benim düğünüm değildir. Tüm Türkiye'den katılımın olduğu Pınargözü Kültür Şenlikleri, Yenişarbademli'yi sevenlerin, burada yaşayan 2 bin 400 kişinin şenliğidir" dedi.

Başkan Erdem, tüm olumsuzluklara rağmen şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini artırarak devam edeceklerini bildirdi.

-YENİŞARBADEMLİ'NİN GÜZELLİKLERİ SERGİLENDİ-

Şenlik çerçevesinde keçeden yaptığı sanat eserleriyle adından söz ettiren Dr. Melek Günbey ve sanatçı arkadaşlarının sergisi ziyarete açıldı. Günbey, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, ilk görev yeri olan Yenişarbademli'nin kendisi için ayrı önemi olduğunu belirtti.

Yenişarbademli'nin, doğası, kültürel ve tarihi dokusu ile birçok güzelliği cömertçe sunduğunu belirten Günbey, bölgenin tanıtımına katkıda bulunmak için Başkan Erdem'in de desteğiyle ilçede bir hafta sanat kampı düzenlediklerini bildirdi.

Kampa ressamlar Sevgi Dağcı Koç, Nimet Cörüt, Yurdagül Işıl, Meral Turna, Harun Arı, Hulki Karabel, Canan Karabel, Mümine Ceren Koyu ve ebru sanatçıları Necati Çöğenli Figen Gökçek ve Zeynep Esengül'ün katıldığının anlatan Günbey, şöyle konuştu:

"Sanatçı arkadaşlarımla bir hafta boyunca bölgenin güzelliklerini konu alan çalışmalar yaptık. Eserlerimizden Yenişarbademli Belediyesi'ne armağan edeceğiz. İlçeye ilk kez gelen arkadaşlarım burayı çok beğendiler. İnsanlar çok misafirperver ve sıcakkanlı. İlerleyen zamanlarda arkadaşlarımla beraber yeniden kültür sanat etkinlikleri düzenlemeyi istiyoruz. "

Şenlik, gün boyu düzenlenen etkinlikler ve konserlerle devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.