Piyasalar Gül-Arınç Görüşmesine Kilitlendi

Dünkü sert düşüş sonrasında güne tepki alımlarıyla başlayan borsa Gül-Arınç görüşmesine kilitlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2013 11:56
Piyasalar Gül-Arınç Görüşmesine Kilitlendi

Hükümete yönelik geniş kapsamlı protestoların etkisiyle dün son 10 yılın en büyük düşüşlerinden birini yaşayan Borsa İstanbul’un bugüne tepki alımlarıyla başlarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç görüşmesi ve görüşme sonrası verilecek mesajlar piyasanın yönü açısından belirleyici olacak.

BIST-100 endeksi dün yüzde 10,47 düşüşle 76,983.66 puandan kapanarak 26 Şubat’tan bu yana en düşük seviyeye gerilemişti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı saat 10.30’da kabul edecek. Arınç, görüşmenin ardından saat 12.00’de Gezi Parkı olaylarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
Piyasada gözlerin bu görüşmede olacağını belirten FinansInvest’in değerlendirmesinde, “Devam eden gerginliği yatıştıracak bir söylemin tercih edilmesi piyasalar açısından da rahatlatıcı olacaktır.

Bu olasılık gerçekleşirse, özellikle dün yüzde 10.5 değer kaybeden Borsa İstanbul’da ve bileşik faizi 70 baz puan yükselen gösterge tahvilde öğleden sonra tepki alımları görebiliriz” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.