Plaka İşaretlerinin Kontrolü Sıklaştırılacak

Sürücülerin kullandıkları araçların plakaları üzerinde yaptıkları her türlü değişiklik konusunda Trafik denetimlerini sıklaştıracak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2012 18:20
Plaka İşaretlerinin Kontrolü Sıklaştırılacak

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, araç plakalarında çeşitli düzenleme ve değiştirme yapan sürücüleri uyardı.

Plakalardaki rakam ve harflerin okunamaması adına yapıldığı öne sürülen değişikliklerin Karayolları Trafik Kanunu’na aykırı olduğu belirtilirken sürücülerin 23. Maddeye göre cezai işlem göreceği anımsatıldı.

Karayolları Trafik Kanunu’nun 23. Maddesi gereğince; “Araçlar, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakaları araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulmadan trafiğe çıkarılamaz” hükmünde yer alan ‘uygun durumda bulundurmak’ sürücülere 72 TL para cezası uygulanacak.

Konuyla ilgili olarak trafik ekiplerin zaman zaman şehrin çeşitli noktalarında uygulamalar yaptığı aktarılırken, çalışmanın ilerleyen günlerde sıklaştırılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.