Polis Ceza Yerine Hediyelerle Uyarıyor

Eğirdir İlçesinde Polisler, Sürücüleri Hediyelerle Uyarıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2011 15:06
Polis Ceza Yerine Hediyelerle Uyarıyor

Eğirdir ilçesinde polisler, sürücüleri hediyelerle uyarıyor.

Eğirdir D–330 karayolu üzerinde bir haftadır aralıklarla denetleme yapan ekipler, durdurdukları araçların sürücülerine üzerinde 'Aracınızı kaderiniz değil, aklınız yönetsin', 'Hırsız malımızı, hız canımızı alır', 'Dikkatli sür insanın yedek parçası bulunmaz', 'Kaskınız kaskonuzdur' gibi 10 farklı uyarının yazılı olduğu otomobil kokusu hediye ediyor.

Hediyeleri alan sürücüler ise kısa bir şaşkınlığın ardından polislere teşekkür ediyor. Eğirdir Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik faaliyetleri çerçevesinde başlattığı 'birlikte duruş, güvenli sürüş' projesi kapsamında üzerinde uyarıların yazdığı araç kokularını dağıtarak trafik kazalarını en asgariye indirmeyi amaçlıyor.

Toplum Destekli Polislik olarak, öğrencilerden araç sürücülerine varıncaya kadar insanları eğitmeye çalıştıklarını belirten Eğirdir Emniyet Müdürü Alper Aygül, "Trafiğin bir kültür ve yaşam biçimi olarak benimsetilmesi, vatandaşlarımızın bilgisinin trafik güvenliğine yöneltilmesi, sürücülerin trafik bilgi ve bilincinin artırılması, vatandaşlarımızın canlarının bizim için daha değerli olduğunu ve 155 Polisin her zaman yanlarında olduğunun hissettirilmesi amacı ile bu türlü çalışmalar başlattık." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum