Polisin GBT Uygulaması Suçluların Kabusu Oldu

Isparta Polisi’nin özellikle son dönemde önem verdiği GBT uygulaması suçlulara göz açtırmıyor.

Yayınlanma:
Polisin GBT Uygulaması Suçluların Kabusu Oldu

3 günde ortalama 3 bin 500 kişinin GBT’sinin sorulduğu Isparta’da son iki günde haklarında toplam 35 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi de adli merciler tarafından cezaevine konuldu.

Isparta Emniyet Müdürlüğü’nün son dönemde artırdığı Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulaması adeta suçluların kabusu oldu. Ortalama 3 günde 3 bin 500 kişinin GBT sorgusunu yapan Isparta polisi bu yolla bir çok suçluyu da adalete teslim etti.
Son iki günde haklarında toplam 35 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahısta adalete teslim edildi.

ÇOCUK TACİZCİSİ HAPSİ BOYLADI
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çocuğa nitelikli cinsel istismar sucundan kesinleşmiş 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile yine Isparta cumhuriyet baş savcılığı tarafından çocuğa nitelikli cinsel istismar suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezası alan M.A.B. isimli şahıs Isparta emniyet müdürlüğü tarafından yakalanarak ceza evine teslim edildi.

Bir diğer vaka da Çocuklara fuhuşu özendirmek ve aracılık etmek suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahsın yakalanması olayıydı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahışlar büro amirliği ekipleri yaptığı çalışmalarda 'çocukları fuhuşa teşvik ettirmek veya aracılık etmek' suçundan hakkında kesinleşmiş 10 yıl hapis cezası bulunan N.S. isimli şahsı yakaladı.

'çocukları fuhuşa teşvik ettirmek veya aracılık etmek' suçundan hakkında kesinleşmiş 10 yıl hapis cezası bulunan N.S Isparta Kapalı Cezaevine konuldu.

BU ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Emniyet Müdürü Mehmet Or, Genel Bilgi Taraması yönteminin ülke güvenliğinde sağladığı katkılara değinerek, GBT ile birçok suçlunun yakalandığını söyledi. Or; “Asayiş Hizmetlerinde gündüz ve gece uygulamaları kararlılıkla devam etmektedir. Bu uygulamalarda 79.039 şahsın Genel Bilgi Toplaması sorulmuş olup bu şahıslardan 1478 kişi çeşitli suçlardan arandığı tespit edilmiştir” dedi.

ASAYİŞ HİZMETLERİNDE EKİP SAYISI ARTIRILDI
Emniyet personellerine sağladıkları yeniliklerle GBT soruşturmalarında hızlandıklarını belirten Or; “Vatandaşlarımızın GBT sorgusu esnasında zaman açısından mağdur edilmemesi amacıyla ekip otolarımıza 20 adet Tablet PC verilmiş, GBT sorgulamaları hızla tamamlanmaktadır. Asayiş Ekipler Amirliği bünyesindeki personel ve araç sayımızı imkânlarımız ölçüsünce artırdık. İdari hizmetlerde görev yapan personelimizde tasarruf sağlayarak alanda görevlendirildi. Asayiş hizmetlerinde ekip sayısını 8 adet artırdı” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARDA MEMNUN
GBT hakkında vatandaşların da olumlu tepkileri olurken, bu yöntemle suçluların yakalanma oranında artış olmasının, huzur verici bir sonuç olduğu belirtildi. Vatandaşların Genel Bilgi Taramasından duydukları memnuniyet dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum