Potanın Perileri Madalyayı Kaptı

Fransa'nın Orchies kentinde gerçekleştirilen organizasyonun son gününde Sırbistan'a karşı üçüncülük karşılaşmasına çıkan milliler, elde ettiği galibiyetle Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2013 11:39
Potanın Perileri Madalyayı Kaptı

2011 yılındaki Avrupa şampiyonasında final oynayan ve gümüş madalya elde eden milli takım, bu kulvarda üst üste ikinci kez madalya almayı başardı. Karşılaşmaya Cado, Milovanovic ve Krnjic'in sayılarıyla etkili başlayan Sırbistan karşısında 6. dakikada 7 sayı (16-9) geriye düşen milliler, Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer ve Begüm Dalgalar'ın basketleriyle farkın açılmasını önlerken, ilk periyot 24-21 Sırbistan'ın üstünlüğünde geçildi.

İkinci periyota Begüm Dalgalar ile Hollingsworth'un kazandırdığı sayılarla 6-0'lık bir seri yaparak başlayan milli takım, 12. dakikada 27-24 öne geçti. Milovanovic, Radojac ve Krnjic'in basketleriyle oyuna yeniden ortak olan Sırbistan, Nevriye ile Esmeral'ın çabalarına karşın, Radojac'ın son saniye basketiyle devreyi 44-43 önde kapattı. Milli takım, Birsel Vardarlı'nın üst üste kazandırdığı basketlerle ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaptı ve 27. dakikada 12 sayılık (61-49) farka ulaştı.

Sırbistan'ın şut yüzdesinin düştüğü dakikalarda üstünlüğü ele alan milliler, son periyota 10 sayı farkla 66-56 üstün girdi. Yaptığı etkili savunma ile dördüncü periyotun ilk 5 dakikasında rakibine sayı şansı vermeyen milli takım, yakaladığı 9-0'lık seriyle de farkı 19 sayıya (75-56) taşıdı.

Kalan sürede dengeli oyununu sürdüren milliler, müsabakadan 21 sayı farkla 92-71 galip ayrılarak FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyanın sahibi oldu. Sırbistan ise şampiyonayı dördüncü olarak tamamladı.

Sırbistan: 71 - Türkiye: 92
Salon: Pevele Arena
Hakemler: Anna Cardus (İspanya), Sergio Silva (Portekiz), Maka Kupatadze (Gürcistan)
Sırbistan: Radojac 11, Milica Dabovic 7, Milovanovic 23, Cado 11, Matic 4, Krnjic 11, Jovanovic 2, Butulija, Rad 2, Ajanovic
Türkiye: Birsel Vardarlı 17, Esmeral Tunçluer 15, Şaziye İvegin 4, Nevriye Yılmaz 19, Bahar Çağlar, Begüm Dalgalar 5, Işıl Alben 7, Hollingsworth 18, Tuğçe Canıtez, Tuğba Palazoğlu 5, Naile Çırak 2

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor