Projelerimle Geliyorum

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, Isparta için birbirinden önemli 35 ayrı proje hazırladı. Çakan; “Ben Isparta halkıma güveniyorum. Görev verildiğinde şehrimizi farklı bir belediyecilik anlayışı ile yöneteceğim” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2014 17:56
Projelerimle Geliyorum

Isparta’da siyaset daha değişik bir platformda devam ediyor. Zira, şehirde siyasi partilerin Belediye Başkan adayları yarın yapılacak olan yerel seçimler için son çalışmalarını bugün yapıyorlar. Bu adaylardan birisi de, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan.

ÇAKAN; “ISPARTA HALKINA GÜVENİYORUM”
Kendine ve Isparta halkına güveninin tam olduğunu ifade eden Çakan, diğer tüm partilerin denendiğini artık halktan kendilerini göreve getirerek milli görüş belediyeciliğinin neler yapabileceğini görmelerini istedi. Çakan; “Daha önce de söylediğim gibi biz Belediye Başkan adayımızdan meclis üyelerine kadar süper bir kadro oluşturduk. Şimdi sıra Isparta halkımızda. Halkımız bu kadroyu seçerek Isparta’yı hizmetlerde çok güzel bir duruma getireceğini görecektir. Buna inancım tamdır” dedi. Çakan, yarın yapılacak seçimlerde seçilmesi halinde yapacağı projelerini anlattı.

ÇAKAN; “GELENEKLERİMİZLE ŞEHRİMİZİ MODERNLEŞTİRECEĞİZ”
Çakan konuşmasında; “Bir şehir düşünün: Büyümek ve gelişmek adına ruhsatlı gecekondularla, yeşile mahrum kalmış betonlarla doldurulmuş, komşuluğu, dayanışmayı unutmuş. Bir şehir düşünün: Anadolu coğrafyasında ama Anadolu’ya yabancılaştırılmış. Sizce şehri bu hale getiren yöneticiler başarılı mıdır? Sizce bu şehir, bir kez daha onlara emanet edilmeli midir? Sizce bu ezberi bozup, şehire kimlik kazandıracak, hayatımızı kolaylaştıracak, yaşam kalitemizi yükseltecek bir dönemi açmanın zamanı gelmedi mi?

“HER KESİMİ KUCAKLAYAN BİR BELEDİYECİLİK”
Isparta’nın Belediye Başkanı, geleneklerine bağlı ama bir o kadar da modern bir adam olmalıdır. Geleneklerine bağlı olmalıdır. Çünkü Isparta dün kurulmuş bir şehir değildir. Şehri var eden değerler, köklerimizde, geleneklerimizde yaşamaktadır. Modern olmalıdır. Çünkü hayatı kolaylaştıracak, şehri yaşanabilir kılacak gelişmelere, teknolojilere, uygulamalara öncülük etmelidir. Isparta’nın Belediye Başkanı, seçilinceye kadar partili, seçildikten sonra “artık biriz” diyebilen bir adam olmalıdır.

“ISPARTA’YI KALKINDIRACAK BİR
BELEDİYECİLİK HİZMETİ SUNACAĞIZ”
Şehri dinamizmini doğru okuyabilen bir belediyecilik. Şehirler, adeta insanlar gibi kimliği, birikimi ve potansiyeli olan varlıklardır. Şehrin bu özellikleri ona bir dinamizm (hareketlilik) katar. Ancak bu dinamizmin şehir halkı adına doğru okunması ve değerlendirilmesi gerekir. Bu sorumluluk öncelikle şehrin belediyesine ve belediye başkanına aittir. Şehrin dinamizmini doğru okumak, var olan birikimle modern şehircilik anlayışını bağdaştırarak şehri geliştirmek demektir. Şehrin dinamizmini doğru okumak, şehirde yaşayan her kesimin şehrin gelişmesine katkısının sağlanması demektir. Şehrin dinamizmini doğru okumak, şehrin yöresel zenginliklerini, doğal kaynaklarını ve insan kaynağını şehir yararına geliştirmek ve kullanmak demektir.
Yöresel Zenginlikleri Yaşatan Geliştiren Belediyecilik.

“GÜÇLÜNÜN DEĞİL, HAKLININ HİZMETİNDE BİR BELEDİYE”
Isparta’mız son yirmi yılda ülkemize egemen olan yoz belediyecilik anlayışıyla yönetilmiştir. Yoz belediyecilik, sahnenin önünde hizmet veriyor(muş) gibi görüntü sergileyen ancak sahnenin arkasında kaynakları tarumar eden, yakınları-yandaşları şehrin rantıyla besleyen belediyeciliktir. Yoz belediyecilik, çöpleri toplamayı, kaldırım yapmayı, asfalt dökmeyi marifet sayan ve onunla övünür. Oysa bunlar her belediyenin sıradan görevleri değil midir? İnsanlar, kurumlar yapması gerekeni yaptıkları için övünür mü? Isparta’da, bugüne kadar, belediyeyi yöneten isimler değişti, ancak güçlüye teslim olan, kararlarında uygulamalarında adaleti değil, gücü esas alan belediyecilik zihniyeti değişmedi.

“GELENEKLERİN YAŞANDIĞI MODERN BİR ŞEHİR”
Isparta, Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. Bu sebeple yaşadığı ve yaşattığı her medeniyet Isparta’da kentsel alanda ve toplumun yaşayışında bir iz bırakmıştır. Toplumsal yaşayıştaki bu izler, toplumları ayakta tutan geleneklerdir. Geleneklerini yaşatmayan toplumlar ve kentler, köksüz ağaç gibidirler. Öte yandan, hayat elbette sür-git aynı biçimde yaşanmıyor. Teknoloji, mimari gelişiyor, toplumsal ilişkiler değişiyor, yeni değer yargıları ve yaşam biçimleri oluşuyor. Bu da göz ardı edilemeyecek bir gerçek. İşte bu noktada şehrin emanet edildiği adam, yani Belediye Başkanı, şehrin çekirdeği olan merkezi, yapıları orijinaline uygun koruyup gelecek kuşaklara aktarmakla yükümlüdür

“ISPARTA ÖRNEK BİR ANADOLU ŞEHRİ OLACAK”
Biz yola çıkarken kadrolarımızın başarılı belediyecilik birikimine, kendimizin mesleki geçmişine ve ortaya çıkardığı eserlere ve geleceğe ilişkin hayallerimize güvendik. Isparta’nın tarihine, potansiyeline ve hemşehrilerimize inandık. İnandığımız bir başka şey ise, bu hayallerin ve iddiaların yaptığı işe ve yaşadığı şehre karşı sevgisini, hevesini yitirmemiş, işinin ehli kadrolarla hayat bulacağıdır. Isparta’yı modern bir Anadolu şehri yapma yolculuğumuza omuz verecek kadrolarımız elbette ve öncelikle Isparta Belediyesi’nin mevcut çalışanlarıdır. Belediye çalışanlarının bilgileri, tecrübeleri en çok başvuracağımız ve ihtiyacımız olan şeylerdir.

“PROJELER BİRBİRİNİ TAMAMLAYACAK”
Hak ettiğimiz gibi bir şehirde yaşamak istiyorsak, önce gerçekleri görmemiz ve dile getirmemiz gerekir. En önemli gerçeğimiz şudur: Isparta, birbirinden kopuk, birbirinden habersiz, kentsel gelişmişlik düzeyi birbirinden farklı mahallelerden oluşan iri bir kasabadır. Isparta, herhangi bir sokağına adım attığınızda, ülkenin herhangi bir yerindeki sokaklardan farksız yapılaşmalara boğulmuş iri bir kasabadır.
Isparta geçmişteki kimliğini koruyup geliştirememiş, modern şehirciliği ise asfalt yolla, insanın çok olduğu ama insanlığın yok olduğu çok katlı apartmanlara hapsetmiş sığ zihniyetlerin elinde hırpalanmış iri bir kasabadır. Şehir, medeniyet demektir. Medeniyet ise aydınlıktır, gelişmişliktir, modernliktir.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ DEĞERLERİMİZİ
KAYBETMEDEN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Kentsel dönüşümü yeni bir rant kapısı olarak görmeden, “bir yerler yıkılacak, bir şeyler yapılacak” basitliği içinde ele almadan gerçekleştirmek Isparta’mıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Her kentin geçmişinden gelen bir ruhu, günlük yaşama yansıyan bir sosyal dokusu ve kente damga vuran bir kimliği vardır. Kent için yapılacak her projede, dökülecek her betonda, dikilecek her ağaçta kentin kimliği ve dokusu gözetilmek zorundadır. Kentsel dönüşüm tamamlandığında Isparta’nın büyük fotoğrafına bakanlar, o fotoğrafın her köşesinde modernliği, çağdaş bir şehri ve birbirini tamamlayan kent kimliğinin parçalarını görmelidirler.

“ISPARTA, MECBURİYET VE MAHKUMİYET
CADDELERİNE BAĞIMLILIKTAN KURTULACAK”
Bugünün Isparta’sı üç caddeden oluşan bir şehircilik anlayışını yansıtmaktadır. Bugünün Isparta’sı mimarisi karakteristik özellik taşımayan yeni betonarme binalarla donatılmış, gerisi iri bir kasabanın köhneliği ve terk edilmişliği içinde yaşayan bir şehirdir. Oysa bir şehrin değeri, yeni yerleşim birimlerinin kalitesinden çok en eski yerleşim birimlerinin korunup korunmadığıyla ölçülür. Bir kentin üç caddesinde nispeten şehircilik varsa, şehrin marka değerinden söz edemeyiz. Şehir, bir bütün olarak markadır. O sebeple, Isparta’yı üç caddelik şehir olmaya mahkumiyetten kurtarmak boynumuzun borcudur. Şehrimizde tarihi dokunun korunduğu projeleri derhal uygulamaya geçireceğiz.

“ISPARTA’YA RAHAT BİR NEFES ALDIRMAK İÇİN
GELİYORUZ ISPARTA BİR EKOKENT OLACAK”
Ekokent, Çevresindeki tarım üretimiyle bütünleşmiş, onu destekleyen ve özendiren bir Isparta…Yeşilin refüjlerden ibaret olmadığı, daha çok, daha yoğun, daha derin olduğu bir Isparta…Kentsel her tasarımda kent-insan-çevre dengesinin gözetildiği, bunun için ilgili her kesimin onayının, katkısının alındığı bir Isparta…Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı bir Isparta…Atıklardan en yüksek oranda dönüşüm ve fayda sağlanan bir Isparta…Çevre köylerdeki tarım üretiminin korunduğu, teşvik edildiği bir Isparta…Toprağı yaşayan, suyu yaşayan, havası yaşayan bir Isparta…Toprak yaşarsa, su yaşarsa, hava yaşarsa onların yaşattıkları da yaşar. Hepsi yaşarsa insan yaşar.

ISPARTA BETON BİNALARIN ESİR ALDIĞI
BİR KENT OLMAKTAN ÇIKACAK
Bugünün Isparta’sı, özellikle yeni yerleşim alanlarında yeşili, doğayı ikinci plana itmiş, birbirinin üzerine binmiş beton bloklardan oluşan bir Isparta’dır. Bugünün Isparta’sı, yeşili, doğayı, huzuru tüketen, her boşluğu bina ve beton ile doldurma gayreti içinde olan bir Isparta’dır. Bizim Isparta’mız, hemşehrilerimizin nefes alacağı sosyal alanlarla donatılan, yeşilin yaşamın merkezi olduğu, insanların huzur bulduğu Isparta olacaktır.

“ISPARTA SAĞLAM VE KİMLİK SAHİBİ
ŞEHİRLEŞMEYLE TANIŞACAK”
Isparta’nın imar planı ve yapılaşma deseni olası riskler (deprem vb) gözetilerek yeniden ele alınacaktır. Mevcut yapılarımızın muhtemel afetlere dayanıklılığı incelenerek, gereken tedbirlerin alınmasında belediye öncü ve yardımcı olacaktır.

Ayrıca, yeni yapılacak binaların ruhsatlandırılmasında binanın çevre ile uyumu, planın ısıya, ışığa, rüzgara göre göre konumlandırılmasına dikkat edilecektir.

ISPARTA AKILLI SİSTEMLERLE İZLENEN
GÜVEN, HUZUR VE KOLAY YAŞAM KENTİ OLACAK
Isparta’yı trafik akışından, su ve kanal arızalarına kadar 24 saat elektronik olarak izlenebilen elektronik sistemlerle donatacağız. Böylelikle sorunlara müdahale daha hızlı, çözümler daha çabuk olacak hemşehrilerimizin bu durumlardan olumsuz etkilenmeleri en aza indirilecektir. Trafik akışında akıllı sinyalizasyon sistemleri kullanılarak trafik yoğunlaşmasının önüne geçilecektir.

“HIZLI, KOLAY VE UCUZ ULAŞIM”
Bugünün Isparta’sı, ulaşımın, trafiğin çarpık kentleşme ve belediyenin beceriksizliği nedeniyle hayatı kolaylaştırmak şöyle dursun çile haline getirdiği Isparta’dır. Rahat, hızlı ve ucuz toplu ulaşım olanaklarının bulunmadığı şehrimizde, hemşehrilerimizin deyimiyle “kara düzen” bir ulaşım sürüp gitmektedir. Belediyenin asli görevlerinden birisi de şehirde yaşayan insanları günün her saatinde, eziyet çektirmeksizin birbirine kavuşturmaktır.

“HEMŞEHRİSİNE SAHİP ÇIKAMAYAN
BELEDİYE, KENTE DE SAHİP ÇIKAMAZ”
Şehrin insan boyutunu ihmal eden belediyenin başarı kriteri, asfalt dökmek, çöp toplamak, bina ruhsatı vermekten öteye gitmez. Kentin gelişmesi, huzuru ve güvenliği insanların yaşam kalitelerinde saklıdır. Aynı şehirde yaşayan insanların yaşam kaliteleri arasındaki derin uçurumlar, o şehir için en büyük tehlikedir. Şehrin sosyal yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, yaşanabilir, huzurlu bir kent olması öncelikle, şehirde yaşayan herkesin benzer olanaklara sahip olmasıyla mümkündür. Bizim anlayışımızda bu yaklaşımın adı “sosyal belediyecilik”tir.

“ISPARTA’YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Bugünün Isparta’sı, Belediye Başkanının aklına, zevkine ve iki dudağının ucundan dökülen sözlere göre biçimlenen Isparta’dır. Bizim Isparta’mız; Sivil Toplum Kuruluşlarının Kent Konseyi’nin Gençlik Konseyi’nin Çocuk Konseyi’nin Emekliler ve Yaşlılar Konseyi’nin Engelliler Meclisi’nin İşadamları ve Yatırımcılar Konseyi’nin kent hakkında söz ve karar sahibi olacağı bir belediyecilik anlayışıyla yönetilecektir.
Her mahallede mahalle meclisleri kurularak, o mahalleye götürülecek hizmetler ve yapılacak düzenlemeler birlikte karara bağlanacaktır.

“ISPARTA KÜLTÜR ve SANAT İLE BESLENECEK”
Bir toplumu ve bir kenti medeni kılan ürettiği kültür ve sanattır. Bugünün Isparta’sı yetersiz kaynaklarla bir şeyler yapmaya çalışan amatör kardeşlerimizin çabasının ötesinde sanattan beslenmemektedir. Kültür adına yapılanlar ise, göstermelik birkaç toplantı ve panayır havasını aşamayan eğlencelerdir. Gerçek bir şehir olmak, altyapı, imar, yeşil alanlar kadar kültürel ve sanatsal canlılığa sahip olmaktır. Bizim Isparta’mızda; Kültürel ve sanatsal etkinlikler için uygun ve çok sayıda mekanlar oluşturulacaktır. Mahallelerde kültür merkezleri açılacaktır. Her yaştan hemşehrimizin her türlü kültürel ve sanatsal faaliyette bulunabileceği kurslar, atölyeler açılacaktır.

Modern sanatların yanısıra geleneksel sanatlarımızın da bu kapsamda yer alması sağlanacaktır. Edebiyat, sinema, tiyatro, müzik alanlarında adam akıllı etkinlikler hemşehrilerimizin beğenisine ve hizmetine sunulacaktır. Şehirde sosyal buluşmayı ve kaynaşmayı sağlayacak her türlü geleneksel ve yeni etkinlikler değerlendirilecektir.
Hemşehrilerimizin hayatın her alanında bilgilenme, eğitim ihtiyaçları karşılanacaktır. Isparta’nın kültür ve sanatla yaşaması, kültürü ve sanatı üretip yaşatması için geliyoruz.

“GENÇLER İÇİN ISPARTA, GENÇLERLE YENİ ISPARTA”
Bugünün Isparta’sı gençlere hizmet vermeyen, gençleri ihmal eden bir Isparta’dır. Binlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan Isparta, hem öğrenci gençlerini, hem çalışan gençlerini hem de işsiz gençlerini unutmuş bir belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir. Gençlerin, öğrencilerin şehirle bütünleştiği, şehirden faydalandığı ve şehire fayda sağladığı bir ortamı oluşturmak herkesten önce belediyenin görevidir. Gençlerimize yönelik gerçekleştireceğimiz projelere ve vereceğimiz hizmetlere kendilerinin karar vermesini sağlamak amacıyla “Gençlik Meclisi” kuracağız.

Gençlerin adam akıllı kültür, spor, eğlence faaliyetlerinde bulunmaları için gereken fiziki altyapıyı, kaynak desteğini sağlayacağız. İhtiyaç duyan gençlerimize beceri ve meslek edindirme desteği sağlayacağız. Gençlerimizin kişisel ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla projeler geliştireceğiz. Gençlerin, üreticiliklerini ve yenilikçiliklerini geliştirmek ve özendirmek amacıyla proje yarışmaları düzenleyeceğiz. Gençler için yaşanabilir bir Isparta’yı, gençlerle birlikte gerçekleştirmek için geliyoruz.

“ÇEVRENİN VE HEMŞEHRİLERİMİZİN
SAĞLIĞININ KORUNDUĞU ISPARTA”
Isparta, çevreyi en az kirleten insanların kenti olmalıdır. Ispartalının temiz bir şehirde, sağlıklı yaşama hakkı her zaman korunmalıdır. Isparta’da bugün ve gelecekte, su, çöp, ekolojik denge hiçbir zaman sorun olmamalıdır. Bu amaçlara yönelik olarak, Isparta’nın mevcut ve muhtemel su kaynaklarının korunması için projeler geliştirileceğiz. Kent yaşamı içinde ortaya çıkan atıkların doğaya zarar vermeden toplanması, ayrıştırılması ve yok edilmesi için atık geri kazanma tesisi kuracağız.
Oluşturacağımız yeşil kuşak projesi ile Isparta’yı, estetik bir ağaç ve çiçek denizine dönüştüreceğiz. Hayvanların bakımı ve sağlığı için merkez oluşturacağız. Isparta’da bir eko park kuracağız. İçinde göletlerin, hayvan kulübelerinin, günübirlik kamp alanlarının, ağaç evlerin, spor alanlarının bulunduğu; enerjisini yenilenebilir kaynaklardan temin edecek bu eko parkı ülke için örnek bir biçimde tasarlayıp yapacağız.

“HERKESİN ISPARTASI HER KESİMİN ISPARTASI”
Engelli hemşehrilerimiz için Isparta’yı engelsiz yaşanan bir şehir haline getireceğiz. Isparta’nın kaynaklarını öncelikle Isparta esnafının hizmetine sunacağız. Uluslararası ve ulusal markaların şehrimizde yer almalarını elbette isteriz. Ancak Isparta Belediyesi’nin tahsis edeceği alanlarda, Isparta Belediyesi’nin sağlayacağı kaynaklarla değil; kendi imkanlarıyla gelmeleri şartıyla isteriz. Eğer Isparta Belediyesi yılan hikayesine dönen ITKM’de küresel ve ulusal firmalara yer açma gayretine girerse buna karşı çıkarız. Çünkü o binadan en çok faydalanma hakkı olan, ödediği vergilerle o binanın temelinde, duvarında hakkı olan Isparta esnafıdır. Yaşlıları, kimsesizleri, düşkünleri yalnız bırakmayacağız. Elimiz ve şefkatimiz hep üzerlerinde olacak.

Yapacağımız yatırımlarla ve gerçekleştireceğimiz organizasyonlarla Isparta’yı, çocuklarımızın mutluluk içinde yaşadığı ve büyüdüğü bir şehir yapacağız. Isparta ekonomisine can katacak, istihdamı artırıp işsizliği azaltacak, hemşehrilerimizin gelirini ve hayat kalitesini artıracak her çabanın öncüsü, destekleyicisi olacağız. Isparta’nın gelişmesi, zenginleşmesi için Belediyenin üzerine düşen, yetki alanına giren her konuda kolaylaştırıcı olacağız. Dar gelirli hemşehrilerimizin konut sahibi olmalarını sağlayacağız. Her kesimin katılımını sağlayarak Isparta’da gerçek bir yerel demokrasi örneği vereceğiz. Ortak aklın gücünden yararlanacağız. Isparta’nın

“YARINKİ SEÇİMLERDE MİLLİ GÖRÜŞ
BELEDİYECİLİĞİNİ GÖREVE GETİRMEYİ BEKLİYORUZ”
Yerel seçimlerin arefesinde buradan tüm Ispartalı hemşehrilerime sesleniyorum. Milli Görüş Belediyeciliğini yani bizi göreve getirirseniz, Isparta’nın bilindik belediyecilik anlayışından çok farklı bir şekilde yönetileceğini, doğru ve dürüst bir şekilde yönetileceğini göreceksiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum