‘Provokatif Eylem İçerisinde Yer Almadık, Almayacağız’

‘Provokatif Eylem İçerisinde Yer Almadık, Almayacağız’

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2015 13:07
‘Provokatif Eylem İçerisinde Yer Almadık, Almayacağız’

‘Osmanlı Medeniyetini siyasi amaç veya menfaat için kullanmak gibi bir niyetimiz asla söz konusu dahi değildir’ diyen Osmanlı Ocakları İl Başkanı Yıldırım Aydın, hiçbir provokatif eylem içerisinde yer almadıklarını ve almayacaklarını da dile getirdi.

OSMANLI TORUNLARI OLARAK
AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİYİZ
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, hedeflerini de dile getirerek şu görüşlere yer verdi; “Ocağımız hiçbir provokatif eylem içerisinde yer almadı almayacaktır. Adımızı kullanarak başta sosyal medya olmak üzere bazı ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarında, kışkırtıcı ve ayrıştırıcı ifadelerle hedef gösterilmekteyiz. Şu unutulmasın ki bizler Osmanlı torunları olarak ayrıştırıcı değil birleştiriciyiz. Ülkemizin menfaatlerini sonuna kadar düşünen ona göre hareket eden bir topluluğuz. Son günlerde yaşanan üzücü olayları esefle kınıyoruz.

Suçluların cezasını veriyoruz anlamında yapılan provokatif eylemlere kapılmamalıyız. Unutulmamalıdır ki ülkemiz bir hukuk devleti olup, Hakimiyle, Savcısıyla, Güvenlik Güçleriyle bir bütündür. Suçlulara ve onların yardakçılarına gereken ceza ve cevaplar, en üst seviyede verilmektedir ve verileceğinden de kimsenin şüphesi olmamalıdır. Osmanlı Ocakları üyeleri ülkeyi etnik çatışmaya götürüp, kaos ortamı yaratacak hiçbir eylemde yer almadı almayacaktır.

Osmanlı Ocaklarının hedefi Osmanlı Medeniyetidir. Siyaset, Rant veya çıkar gözetenler bize asla gelmemelidir! Aramızda bu tür kişilere de fırsat verilmemektedir. Osmanlı Ocaklarının, amacı; Osmanlı Kültürünü yaşamak ve yaşatmaktır. Hiç Kimse Osmanlı Ocaklarını bu çizgiden dışarı çıkaramayacaktır! Buna yeltenen kim olursa olsun kurumumuzdan ihraç edilecektir.”

ÜYELERİMİZİN İÇİ RAHAT OLSUN
Isparta’da ki üyelerine de seslenen Osmanlı Ocakları İl Başkanı Yıldırım Aydın; “Herkesin içi ve vicdanı rahat olsun. Kurumumuz her geçen gün yükselişte ve revaçtadır. Bunun içindir ki bazı odaklar tarafından hakkımızda karalama kampanyası başlatılmıştır. Her yerde olabileceği gibi Osmanlı Ocaklarının içerisinde de amaç dışında hareket eden çürük yumurtalar yer almaktaydı. Bunlar tamamen menfaat gözeterek belli bir noktaya gelmeye alışmış insanlardır. Tespitlerimiz sonucu da bu tür kişiler yönetim kurulu kararıyla aramızdan gönderilmişlerdir. Bu kişiler gönderilmeyi hazmedemeyip çamur at izi kalsın politikasıyla hareket edip ocağımızı lekelemeye çalışmaktadırlar. Bu tür insanlara itibar edilmemesini de sizlerden rica ediyoruz.”

NEDEN HEDEF OLMUŞTU?
Hürriyet binası 2 TIR ve 1 kamyonla gelen grup tarafından 2 kez saldırıya hedef olurken, Kırşehir’de Kürt yurttaşlara ait oldukları gerekçesiyle 4 işyeri yakıldı.

Isparta'da dahil birçok ilde HDP binaları taşlandı ve yakılmaya çalışıldı.

Saldırılardan CHP Sincan İlçe Başkanlığı da nasibini aldı. Konu ile ilgili Twitter’dan açıklama yapan ve fotoğraf paylaşan CHP İlçe Başkanlığı, “İlçemiz Osmanlı Ocaklarının saldırısına uğramıştır İlçemize yapılan saldırıyı kınıyoruz Lanet olsun hepinize!” ifadelerini kullanmıştı.

GENEL BAŞKAN 400 VEKİL İSTEMİŞTİ
Osmanlı Ocakları ile ilgili tartışmalar ocağın Isparta açılışında da yaşanmıştı. 6 Nisan 2015’te Isparta programının açılış konuşmasını yapan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 400 vekile ihtiyacı olduğunu söylemiş ve çözüm sürecini desteklemişti.

Bu açıklamalar muhalefet partilerinin tepkilerine yol açmıştı.

Öte yandan Osmanlı Ocaklarının Genel Başkanı Kadir Canpolat, 30 Kasım 2006’da Türkiye’yi ziyaret eden Papa 16. Benedictus’a eylem yapacakları iddiasıyla yakalanarak haklarında yasal işlem yapılan 6 kişiden biri olarak adını duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum