PSAKD Isparta Şubesi Kuruluyor

PSAKD Isparta Şubesi Kuruluyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ekim 2021 15:02
PSAKD Isparta Şubesi Kuruluyor
Isparta Cemevi Açılışında PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan ile Belediye Başkanı Başdeğirmen arasında yaşanan gerilimin ardından dernek Genel Başkanı Kaplan, Isparta’ya dernek şubesini açacaklarını belirtmişti. Kaplan, konuyla ilgili ilk adımı attı ve Isparta’ya temsilci atadı.    
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, Isparta Cemevinin açılışında Diyanet’i eleştirmesi sebebiyle Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in müdahalesi ile karşılaşmış ve kısa süreli bir gerginlik yaşanmıştı. Bu yaşananların ardından Dernek Genel Başkanı Gani Kaplan, Isparta’ya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin şubesini açacaklarını belirtmişti. Kaplan; “En yakın zamanda Isparta’da şubemizi açacağız. Tüm örgütümüzü açılışa davet edeceğiz. Bölgedeki tüm Alevi örgütlerinin de oraya geleceğini biliyoruz. Orada miting gibi bir açılış yapacağız. Oradaki belediye başkanına ve yerel siyasetçilere bir ders vermek gerekiyor.” Demişti. 
 
PSAKD Isparta Şubesi’nin kuruluşu için ilk adım atıldı. Alevi toplumunun tanınan isimlerinden Murat Eğin, PSAKD Isparta Kurucu Temsilcisi olarak atandı. 
Eğin, atama yazısı ile birlikte Isparta Valiliği Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Müdürlüğü’ne resmi başvuruda bulundu. 
 
Konuyla ilgili konuşan Eğin, “Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezinin uygun görerek tarafıma tebliğ ettiği PSAKD Isparta Kurucu Temsilci sıfatını resmen tescilletmek için bu gün Isparta Valiliği Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Müdürlüğü’ne resmi başvurumuzu yaptık. 
 
Genel Başkanımız Gani Kaplan'ın da dediği gibi en geç üç ay içerisinde yönetimimizi oluşturup; din, dil, ırk, etnik köken ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın hem üye hem yönetim kademesi olarak yol yürüyeceğimiz, yolumuza yoldaş olacak, her kesimin uğradığı haksızlığı yüksek sesle dile getirebilecek, zulüm karşısında boyun eğmeyecek ve Alevî toplumunun temel sorunlarını, taleplerini ve mahrumiyetlerini  her türlü demokratik zeminde dile getirecek cesur dostlarla bir şölen, bir miting havasında Isparta Şubemizin açılışını yapacağız. Haksızlığa, zulme, adaletsizliğe bir kere de Isparta’dan dur diyeceğiz.  
Bu bağlamda yukarıda belirttiğimiz kriterlerde kendinde bir şeyleri düzeltebilirim bilincine sahip tüm dostları canları bekliyorum. Sivas Banaz dan yanan aydınlanma çerağını Isparta'da da yakmak adına göreve talip olup sorumluluk aldık. Hızır ve yâr Ali yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum