Rahat Bırakılmadık!

Isparta Belediyesi Davası’nda 2 yıl 1 ay hapis cezası alan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, karar sonrasında ilk kez konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2014 11:37
Rahat Bırakılmadık!

Yalçın, dava sürecinde gerek savunma konusunda kendilerinin, gerekse yargılama konusunda yargıçların rahat bırakılmadığını ileri sürdü.

Isparta Belediyesi Davası’nda 2 yıl 1 ay hapis cezası ile cezalandırılan Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, karar sonrasında yaptığı değerlendirmede adaletin mutlaka tecelli edeceğine inancının sonsuz olduğunu söyledi.

HUKUKA OLAN SAYGIMIZ SÜRÜYOR
Yalçın, değerlendirmelerinde “Davanın başından bu yana hukuka olan saygımız sürüyor. Delillerin toplanması konusunda da elimizden geleni yaptık. Ama burada önemli olan bir şey var. Demek ki bizim anlatamadığımız konular oldu” dedi.

KADERİMİZDE VARSA
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, kararda temyiz hakkının olduğunu da hatırlatarak “Gerekçeli karar henüz çıkmadı. Gerekçeli kararın çıkmasının ardından dosyayı yeniden inceleyeceğiz ve bir üst mahkemeye gideceğiz. Öyle inanıyorum ki, hayırlı bir karar çıkacak” ifadelerini kullandı. Yalçın, “Elbette bizler kadere inanan insanlarınız. Kaderimizde imtihan niteliğinde çekilecek sıkıntılar da varsa bunu da inancımız gereği çekeriz” dedi.

İYİ ŞEYLER OLACAĞINA İNANIYORUM
Bundan sonraki süreçte iyi şeyler olacağına inandığını kaydeden İsa Yalçın, “Bu dava sürecinde savunma konusunda biz, yargılama konusunda da yargıçlar rahat bırakılmadı. Basın ve kamuoyu konuyu sürekli sıcak tuttu. Karar da etkisi var mıdır bilemem ama ortada bir baskının olduğunu da görmek gerekiyor” diye konuştu.

HERKESİN BERAAT EDECEĞİNE İNANIYORUM
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, vicdanının çok rahat olduğunu yineleyerek “Ben her zaman adaletin mutlaka tecelli edeceğine inanıyorum. Türkiye’de maalesef her şey olabiliyor. İnşallah hakkımızda da hayırlısı olur. Ben bu davadan herkesin beraat edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

HAKLILIĞIMIZI ANLATAMADIK DEMEK Kİ
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, hukukta haklı olmanın değil, haklı olduğunu anlatabilmenin önemli olduğuna işaret ederek “Elbette hukukta önemli olan haklı olmak değil, haklı olduğunu anlatabilmektir. Bizim anlatamadığımız bazı şeyler oldu. Eksik kalan bazı şeyler oldu kanısındayım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum