Ramazan Davulcuları Sınavdan Geçti

Zabıta Müdürlüğünde yapılan sınavda tüm davulcular tek tek hünerlerini gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2011 12:48
Ramazan Davulcuları Sınavdan Geçti

 

Komisyon sınavı geçen davulculara hangi mahallede davul çalacaklarını kayıt altına alırken, birde yaka kartı taktı. Ramazan davulcuların arasında bulunan bir bayan davulcuda vatandaşı sahura kaldıracak.

Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız, Kültürümüzde ramazan davulcularının ayrı bir yerinin olduğunu belirterek: “Cuma günü başlayacak olan ve 29 gün sürecek Ramazan ayının tüm halkımıza hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Ramazan ayı süresince sahurda vatandaşları kaldıracak olan arkadaşlarımızı biz ramazan öncesi bir eğitime tabi tuttuk. Gürültü kirliliğine engel olmak ve Ramazan’a yakışacak bir program dahilinde davulcularımızı imtihana tabi tuttuk. Davulcu arkadaşlarımıza bir yaka kartı verdik. 29 gün boyunca halkımıza hizmet verecekler. Vatandaşlarımızın kötü niyetli kişilere de tedbirli olmalarını tavsiye ediyoruz. Kapılarına gelen kişilerin mutlaka kimlik kartlarını sormaları tavsiye ediyoruz. Bir sorunla karşılaştıklarında da Alo Zabıta (153) nolu telefona bilgi vermelerini bekliyoruz” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.