Ramazan Fırsatçılığı Yapılmasın

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Ramazan Ayı yaklaşırken üretici, hal, pazar ve market fiyatlarını takip etmeye devam ediyoruz. Kimseye fırsatçılık yaptırmayacaklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2011 13:16
Ramazan Fırsatçılığı Yapılmasın

Tüketicilerimizin yeterli ve güvenilir gıdaya uygun fiyatla erişebilmesi sağlanmalıdır diyen Kutlu; “Üreticiden tüketiciye varıncaya kadar tüm taraflar bu hususta gereken hassasiyeti göstermelidirler. Sütteki üretici fiyatlarındaki düşüşler marketlere yansımamıştır

Gıdaya zam geleceği, ürünlerin ramazan ayında zamlanacağı şeklinde çıkan ve halkımızı tedirgin eden haberler fırsatçılara zemin hazırlamaktadır.

 

Dünya nüfusundaki hızlı artışla birlikte gıda maddelerine duyulan ihtiyaç da yoğun bir şekilde artmış ve giderek de artmaktadır. Dünya nüfusundaki artışın yanı sıra son yıllarda yüksek enerji fiyatları sebebiyle biyoyakıtlara olan ilginin artması, Küresel ısınmadan dolayı iklimde görülen anormalliklerin, zaman zaman tarım ürünlerini etkilemesi, bazı ülkelerdeki gelir artışlarından dolayı, büyüme hızıyla orantılı olarak tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedenleriyle arz talep dengesinin, talepteki artış arzdaki düşüşlere bağlı olarak bozulması, fiyat manipülasyonları gıda fiyatlarında artışa neden olmuştur. Gıda fiyatlarındaki anormal atışlar teminindeki zorluklar tarımın stratejik önemini dünyaya daha net hissettirmiştir. Bu nedenlerle günümüzde yeterli ve güvenilir gıdaya erişim tüm dünya ülkelerinin öncelikleri arasında yerini almıştır. Bu bağlamda gıdanın üretildiği tarım sektörünün ne denli önemli olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Tarım üstü açık bir fabrika olup, iklimdeki değişikliklerden, doğal afetlerden etkilenmekte üretim her zaman risk altında bulunmaktadır. Tarımsal üretimde yaşanan bir değişim doğrudan gıda fiyatlarına yansımaktadır' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.