Ramazan'da Ağız Kokusuna Çözüm !

Orucu bozmadan bu olumsuz durumdan kurtulabilmenin en pratik yolunun sıvıyı yutmamak kaydıyla dişleri fırçalamak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2014 16:49
Ramazan'da Ağız Kokusuna Çözüm !

Diş Hekimi Dr. Pınar Kahraman, Oruç tutarken gün içinde de macunsuz rahatlıkla fırçalama yapıp ağzın çalkalanabileceğini belirtti.
Kahraman, her sağlıklı bireyde fizyolojik olarak sabah uyandığında dil sırtında üreyen bakteriler nedeniyle veya sindirim kanalında biriken gazlar ağız kokusu meydana geldiğini belirterek, “Ağız kokusunun yüzde 87`si dilden ve diş eti iltihabından kaynaklanır. Ağız kokusu, sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonların, şeker, böbrek yetmezliği ve metabolizma bozukluğu gibi hastalıkların habercisi de olabilmektedir" dedi.

TAZE NANE İLE AĞIZ KOKUSUNU GİDEREBİLİRSİNİZ!

Kahraman, orucu bozmadan ağız kokusu gidermenin yollarının çok kolay oduğunu belirterek, “Önemli olan tükürüğü nötralize edecek gıdalar almak. Bu gıdaların başında bol su tüketmek geliyor. Sahurda çok fazla çay ve kahve tüketmeyin. İftar ve sahurda bol bol su içerek tükürük yapısını daha akışkan hale getirebilirsiniz. Sahurda yemeğin ardından ağızda bir süre oruç vakti başlayana kadar karanfil veya taze nane çiğnenebilir. İftar ve sahurda uygun yiyeceklere ve içeceklere tarçın katılabilir. Ayrıca diş aralarında kalan yiyecek artıklarından kurtulmak için diş ipi kullanmaya özen gösterin” şeklinde açıkladı.

AĞIZ KOKUSUNU GİDEREN YİYECEKLER

Ağız kokusunu gideren yiyecekler hakkında bilgi veren Kahraman, şunları söyledi:”Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir. Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz. Limon ağız kokusunun giderilmesinde etkili bir yiyecektir. Maydanozun nefesi tazeleme özelliğibulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir. Nane, ferahlatıcı etkisiylebirlikte özellikle sarımsak ve soğan gibi kokulara karşı birebir etkilidir. Tarçın da özellikle kabuklarında bulunan özel bir yağ ile ağızda bulunan bakterileri yok etmede etkili olmaktadır. Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir. Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sülfat kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.